De jarige Harm Heuben scoorde 3-1 en juicht samen met Omar Osman die de 2-1 maakte. Foto: Chantal Parauti

Eindelijk drie punten voor Ulftse Boys

Sport

ULFT - De ontlading was tot twee keer toe groot op ‘t Oerseveld. Eerst maakte Omar Osman in de negentigste minuut 2-1 en leek de matchwinnaar te worden. Zeven minuten later maakte de jarige Harm Keuben aan alle onzekerheid een einde en trakteerde zichzelf en Ulftse Boys definitief op drie punten. In een uitstekend uitgespeelde counter omspeelde de zojuist ingevallen Ulftse spits iets over de middellijn de uit zijn doel gekomen keeper van Sprinkhanen en scoorde beheerst van afstand in het lege doel. Hij werd bedolven onder het hele team en staf om de overwinning te vieren.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat de hekkensluiter puntloos naar huis zou moeten. Weliswaar was Ulftse Boys uitstekend gestart met al in de eerste minuut een doelpunt van Kees Weijers op aangeven van Max te Lintum. Daarna volgden sterke aanvallen over zowel de rechterkant als over links, maar was de voorzet niet goed genoeg om al voor rust een flinke afstand te nemen van lantaarndrager Sprinkhanen.
En dan is er de voetbalwet: als jezelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Dat leek al in de 37ste minuut te gebeuren toen scheidsrechter Neelis de bezoekers terecht een penalty toekende wegens het neerleggen van een speler in het zestienmetergebied. De strafschop werd echter voortreffelijk gehouden door Ulftse doelman Hidde Vinkenvleugel. Maar na rust kwamen de gasten uit Nieuw-Dijk alsnog verrassend op gelijke hoogte. Uit een van hun sporadische aanvallen werd wel heel gemakkelijk de 1-1 gescoord.
Het spelpeil van beide teams paste zich vervolgens aan aan de slechte weersomstandigheden. De tweede helft was dan ook niet aantrekkelijk om naar te kijken met veel balverlies aan beide kanten. De slotfase maakte het voor de thuisploeg goed. De druk om van de onderste te winnen was groot. Het lukte en Ulftse Boys nam meer afstand van de onderste plaatsen.
Komende maandag, tweede paasdag, komt HC’03 uit Drempt op bezoek.