Naomi Wüsthoff werd geëerd om haar 12,5 jarig lidmaatschap bij harmonie St. Radboud Silvolde en Rob Donderwinkel en Camiel Steverink zijn inmiddels al 40 jaar lid. Foto: Henk van Raaij

Naomi Wüsthoff werd geëerd om haar 12,5 jarig lidmaatschap bij harmonie St. Radboud Silvolde en Rob Donderwinkel en Camiel Steverink zijn inmiddels al 40 jaar lid. Foto: Henk van Raaij

Foto: Henk van Raaij

Drie jubilarissen bij harmonie St. Radboud Silvolde

SILVOLDE - Tijdens het voorjaarsconcert van harmonie St. Radboud werden afgelopen zondag drie jubilerende leden van de Silvoldse vereniging in het zonnetje gezet. Naomi Wüsthoff werd geëerd om haar 12,5 jarig lidmaatschap en Rob Donderwinkel en Camiel Steverink zijn inmiddels al 40 jaar lid. De drie leden kregen uit handen van dhr. Goudswaart namens de muziekbond MBGF hun insignes en oorkondes uitgereikt. Ze werden geprezen om hun inzet die ze alle drie niet alleen binnen het orkest, maar ook in talloze commissies en het bestuur hadden getoond. Voor hen werd het voorjaarsconcert van de harmonie dus extra feestelijk.

Het was een druk bezochte concertochtend voor harmonie St. Radboud. Het publiek dat speciaal voor deze vereniging naar ‘Ons Pakhuus’ in Silvolde was gekomen werd getrakteerd op diverse concertstukken van zowel het harmonieorkest als van de drumband. Ook de jeugdleden werden betrokken. Zij mochten meespelen in het grote orkest waar de drie jubilarissen dus al jaren in meespelen.

Naomi Wüsthoff werd geprezen om haar inzet de afgelopen 12,5 jaar. Naomi is een vast gezicht vooraan in het orkest. Ze speelt de eerste stem op dwarsfluit en neemt ook de piccolo-partijen voor haar rekening. Naast het muzikale gedeelte is Naomi ook actief buiten de repetities om. Sinds 2022 is ze namelijk bestuurslid en ze heeft vorig jaar het secretariaat voor haar rekening genomen. Dit pakt ze serieus en vooral met veel energie op. Daarnaast was ze ook al actief in de jeugdcommissie van de vereniging en organiseert ze vaak de uitjes voor de jeugdleden, uiteraard samen met andere leden binnen de vereniging.

Rob Donderwinkel werd net als Camiel Steverink geroemd om hun 40 jarig jubileum als verenigingslid en als muzikanten. Beiden zijn namelijk niet alleen actief binnen de vereniging, maar maken ook muziek bij diverse andere (dweil)orkesten en bandjes. Daarnaast kent Silvolde en omgeving hen als het duo ‘Donders Stevig' waar de heren regelmatig mee optreden. Niet alleen bij de Silvoldse carnaval, de Silvoldse sinterklaasintocht, maar ook bij speciale concerten samen met de harmonie. Vorig jaar organiseerden zij nog een kinderconcert waarbij het verhaal werd verteld van Alfred Jodokus Kwak.

Daarnaast zijn Rob Donderwinkel en Camiel Steverink binnen harmonie St. Radboud ook actief geweest naast het orkest. Rob is bestuurslid geweest en Camiel is momenteel nog steeds bestuurslid en heeft sinds vorig jaar de voorzittershamer overgenomen van Tonnie Geerts, die daarvoor 50 jaar lang voorzitter is geweest. Hun hoofdtaak binnen de vereniging is echter muziek maken. Rob Donderwinkel op de besbas en Camiel Steverink op trompet. Beide heren kregen bloemen, oorkondes en een insigne behorende bij het 40-jarig lidmaatschap.