Afbeelding
Roel Kleinpenning

Jubileumconcert Harmonie Onderling Genoegen

Muziek

ETTEN - Op zondagochtend 24 maart staat de Gregoriuskerk in Terborg in het teken van het Honderdjarig bestaan van Harmonie Onderling Genoegen. Het harmonieorkest slaat speciaal voor dit concert de handen ineen met Vocaal Ensemble Luscinia onder de bezielende leiding van Ben Simmes.

Sinds 2017 staat het orkest onder de leiding van dirigent Gerjo Seesink. Ter ere van het jubileumjaar heeft het orkest een gevarieerd programma samengesteld, waarin de veelzijdigheid van een harmonieorkest tot uiting komt: “Het belooft een prachtig concert te worden met een diverse selectie aan muziekstukken, variërend van echte harmoniewerken zoals “Majesty” van Thierry Deleruyelle tot filmmuziek zoals “Gabriel’s Oboe” uit “The Hunchback of Notre Dame” en “Once Upon a Time in the West” van Morricone. Ook komen popklassiekers van The Beatles en hedendaagse hits zoals “Unhealthy” aan bod, soms in een rustig tempo en soms met een adembenemende snelheid.”

Het jubileumconcert wordt verrijkt door de samenwerking met Vocaal Ensemble Luscinia, het oudste koor van de Ulftse Nachtegalen. Dit twaalfkoppige ensemble, onder leiding van Ben Simmes, voegt een feestelijke dimensie toe aan dit concert met klassieke en hedendaagse werken. Hun unieke nachtegalensound, gekenmerkt door helderheid, zuiverheid en hoog niveau, zal het jubilerende Harmonieorkest, maar vooral het publiek ongetwijfeld verrassen en ontroeren.

Het concert begint om 11.00 uur, waarbij de deuren vanaf 10.30 uur openen. Toegangskaarten voor dit jubileumconcert zijn verkrijgbaar voor €15,00 per stuk. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Kaarten zijn te koop bij Westerhof in Etten, Bij Angelique in Terborg, en kunnen ook per e-mail besteld worden via info@hog-etten.nl. Daarnaast zijn kaarten op de dag zelf aan de kassa verkrijgbaar, indien nog beschikbaar.