V.l.n.r. Joke Velthorst (67, Anneke Fokkink (72), Dini Onstenk (68), Ans Heerink (66), Gonny ten Brinke (61), Yvonne Kuipers (67) en voorzitter Lucy Hoogland (73). Afwezig Betsy Kreeftenberg (73).

V.l.n.r. Joke Velthorst (67, Anneke Fokkink (72), Dini Onstenk (68), Ans Heerink (66), Gonny ten Brinke (61), Yvonne Kuipers (67) en voorzitter Lucy Hoogland (73). Afwezig Betsy Kreeftenberg (73).

Foto: Roel Kleinpenning

Varsseveldse Vrouwen van Nu al 85 jaar springlevend

Maatschappij

VARSSEVELD - Op zaterdag 16 maart vierde Vrouwen van Nu afdeling Varsseveld haar 85–jarig jubileum. Vrouwen van Nu was tot 2012 bekend als de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen. Er waren ongeveer 130 dames in de zaal, waaronder mevrouw Rikie Hogemans van het provinciaal bestuur van de Vrouwen van Nu.

De dames waren om 15.00 uur uitgenodigd bij Kulturhus de Vos in Westendorp die mooi versierd was door de beide tuinclubs en de wagenbouwers. Voorzitter Lucy Hoogland verwelkomde samen met haar bestuur de leden, die aan lange tafels genoten van koffie en thee met wat lekkers: “De Harmonicagroep Corle begeleide het feest met muziek en we zongen ook ons Bondslied.”

Het buffet werd geopend door het oudste en jongste lid hierna kon er worden gegeten tot 18.30 uur. De dames gingen huiswaarts met een tas voorzien van het logo en die was gevuld met cadeautjes van de plaatselijke middenstand. De leden die niet aanwezig konden zijn kregen een tas thuisbezorgd.

Wat doet de Vrouwen van Nu
Vrouwen van Nu organiseert negen keer per jaar een ledenbijeenkomst voor haar 165 leden, met gevarieerde onderwerpen zoals muziek, educatie en ontspanning en een Kerstviering. Daarnaast heeft Varsseveld een wagenbouw-, fiets-, wandel-, nordicwalk-, bowling-, cultuur-, gym-, handwerk-, kaart-, lees-, tuin- en volksdansclubs: “Hier nemen de dames aan deel met veel enthousiasme! Dames sluit u zich bij ons aan?”

Voor informatie kunt u mailen naar secretarisvvnvarsseveld@gmail.com of kijk op de website. 

vrouwenvannu.nl/afdeling/varsseveld

Na de toespraken werd er veelvuldig Advocaat met slagroom gelepeld.