Ajax B - De Hoven. Foto: PR

Ajax-B in slotseconde naast De Hoven

Sport

BREEDENBROEK - Om de top vier en een nacompetitieplek in zicht te houden mocht Ajax-B in ieder geval niet verliezen van De Hoven, dat op de derde plek stond en de laatste weken goed in vorm is. Dat is gelukt, zij het op het laatste nippertje. Aan het eind van de lange blessuretijd werd de 0-1 achterstand ongedaan gemaakt.

De eerste kans was voor de gasten uit Zutphen. Na een handsbal mochten ze vanaf randje strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap. Die verdween echter in de muur. Ajax-B oogde niet scherp en slordig en na 20 minuten resulteerde dat in een lastige terugspeelbal op keeper Ralph Wissing. De spits van De Hoven probeerde ertussen te komen en Ralph schermde de bal af. De scheidsrechter zag er echter een penalty in, die feilloos werd benut: 0-1. In het vervolg van de eerste helft stelde Ajax-B stelde daar niet veel tegenover, maar er kwamen toch een paar aardige kansen. Een goed schot van Luuk Hebinck werd door een geweldige redding van de keeper uit de kruising gehaald, en Chris Schimmack kon aanleggen van een meter of 16 van het doel maar zijn schot ging hoog over.

Met Stephan Koch en Thijs Keizer in de ploeg ging Ajax-B in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. De thuisploeg probeerde het meer met de lange bal en opportunistisch spel. Lange tijd gaf de verdediging van de Hoven geen krimp. Daan Roes viel in om nog meer lengte en kopkracht te hebben. Voorzetten en vrije trappen van de zijkant waren gevaarlijk, maar de bal viel steeds niet goed voor Ajax-B. Een lage voorzet van Thijs Keizer verraste de keeper bijna en kwam op de paal.
Ondertussen probeerde De Hoven opzichtig tijd te rekken en de 0-1 over de streep te trekken, maar de scheidsrechter had dat wel in de gaten en telde veel blessuretijd bij. In die extra tijd moesten de bezoekers met tien man verder na een harde overtreding op Tom Reusen. In 97ste minuut mocht Ajax-B nog een corner nemen. Dit was de allerlaatste kans en ook keeper Ralph Wissing ging mee naar voren. De corner van Nick Fisser leek door niemand te worden aangeraakt en verdween in het doel voor de verdiende 1-1.
Volgende week is Ajax-B vrij vanwege een oneven aantal ploegen in de competitie. Op tweede paasdag wacht de uitwedstrijd tegen Halle.

Opstelling: Ralph Wissing, Daan Ebbers (Thijs Keizer), Koen Ebbers, Finn Lubbers, Luuk Hebinck, Yoes Koskamp (Daan Roes), Nick Fisser, Chris Schimmack, Tom Reusen, Martin Rexwinkel (Stephan Koch), Hylke Keizer