Neel Disbergen valt aan voor Vollverijs
Neel Disbergen valt aan voor Vollverijs Foto: PR.

Dames Vollverijs kampioen

Sport

TERBORG - In een flink gevulde sporthal moesten de dames van Vollverijs, concurrent Vios Beltrum, met 3-1 of 4-0 verslaan om kampioen te kunnen worden.

De eerste set begon Vollverijs erg nerveus en de gasten uit Beltrum maakten daar dankbaar gebruik van. Met een sterke service liep Vollverijs achter de feiten aan. Via 4-10, 8-17 won Vios de eerste set overtuigend: 17-25.

De tweede set begonnen de Terborgse dames een stuk stabieler en kreeg het team meer vat op de service van Vios. Via 12-10, 16-11 nam Vollverijs een flinke voorsprong maar Vios knokte zich weer terug: 20-20. Vollverijs drukte door en won de set alsnog: 25-22

De derde set gaf Vios zich nog niet gewonnen. Tot 9-7 bleef de tegenstander nog in de buurt maar Vollverijs kwam steeds beter in haar spel en wonnen de 3e set ruim met 25-17.

De 4e set leek Vios het op te geven. Vollverijs nam een 7-1 voorsprong. Die marge was ruim genoeg om de set te winnen, 25-17, en het kampioenschap veilig te stellen.

Met deze 3-1 overwinning is het team niet meer te achterhalen en werd Vollverijs ongeslagen kampioen van de promotieklasse B en promoveert naar de 3e Divisie.