Doelpuntenmaker Chiel Huijink omringd door drie tegenstanders.
Doelpuntenmaker Chiel Huijink omringd door drie tegenstanders. Foto: Iris Epping

SSA Wisch wint weer

Sport

SILVOLDE - Zaterdag speelde SSA Wisch het topduel tegen SC Elistha uit Elst. Het combinatieteam begon de wedstrijd op sportpark De Munsterman in Silvolde zonder Stijn Alkema. De topscorer heeft dit seizoen al veel duels gemist vanwege andere activiteiten, maar prijkt wel bovenaan in de competitie voor de Gouden Schoen van de Gelderse Post.

Zijn doelgerichtheid werd in deze wedstrijd uitstekend overgenomen door Chiel Huijink. Wisch had in de eerste helft moeite om de hechte defensie van de bezoekers te slechten. Het was Huijink, die na een half uur de openingstreffer scoorde. Vlak voor rust werd Jaël Krosse gevloerd in het strafschopgebied en zijn tegenstander kreeg een rode kaart. Chiel Huijink benutte de toegekende penalty en bracht de ruststand op 2-0.

In de tweede helft speelde Wisch het overtal goed uit en trof nog drie keer doel. De treffers kwamen op naam van Nick Tönissen, Nick Overbeek en opnieuw Chiel Huijink uit een strafschop. Eindstand 5-0. Met nog 6 wedstrijden te gaan prijkt SSA Wisch met 5 punten voorsprong op de eerste plaats in de ranglijst.