coronavirus

Rabobank helpt getroffen verenigingsleven

  Zakelijk

Regio - De Rabobank lanceert op initiatief van de lokale ledenraden een Rabobank Coöperatief Fonds voor lokale verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven. De Rabobank is als coöperatieve bank al sinds jaar en dag nauw betrokken bij lokale verenigingen en stichtingen en ook voor hen is de bank er in deze voor iedereen lastige periode als gevolg van de coronacrisis.

Het fonds is bedoeld voor relevante en betekenisvolle initiatieven in de lokale samenleving die geraakt worden door de coronacrisis of voor initiatieven die juist door de coronacrisis worden gestart. Te denken valt aan verenigingen of stichtingen waarvan de evenementen zijn afgelast en die nu cruciale opbrengsten missen waardoor het voortbestaan in gevaar komt, maar ook bijvoorbeeld het steunen van ouderen in deze eenzame tijd.

De Rabobanken in Twente en de Achterhoek stellen 350.000 euro beschikbaar voor dit Rabobank Coöperatief Fonds. Vanaf maandag 6 april kunnen lokale verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven een aanvraag doen bij hun lokale Rabobank. Het fonds geldt alleen voor lokale initiatieven en er zijn criteria van toepassing. Er geldt een maximum bedrag van 2.500 euro per aanvraag. 

Kijk op www.rabobank.nl/graafschap voor de voorwaarden en het aanvraagformulier. Een aanvraag indienen kan tot en met 19 april.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden