Een ondershirt is een krachtig kledingstuk onder je overhemd en is alles behalve nutteloos.
Een ondershirt is een krachtig kledingstuk onder je overhemd en is alles behalve nutteloos. (Foto: mike)

Een T-shirt onder het overhemd; wel of niet doen?

  Zakelijk

In Nederland heb je twee verschillende soorten mannen. Mannen die een T-shirt onder het overhemd dragen en mannen die geen T-shirt onder het overhemd dragen. De ene man vindt het juist fijn om een T-shirt onder het overhemd te dragen, want dit vinden ze hygiënisch. De andere man die geen T-shirt onder het overhemd draagt, vindt het juist niet comfortabel zitten. Dit artikel is voor de mannen die graag een T-shirt onder overhemden dragen. Er zijn namelijk een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden. Benieuwd naar wat deze factoren zijn? Lees dan snel verder. 

Wat is de reden om een T-shirt onder het overhemd aan te trekken? 

Voordat we beginnen met de factoren waarop je op dient te letten bij het dragen van een T-shirt onder het overhemd, behandelen we eerst reden waarom je überhaupt een T-shirt onder het overhemd draagt. Het antwoord is vrij simpel; een ondershirt is een krachtig kledingstuk onder je overhemd en is alles behalve nutteloos. Wellicht klinkt het vergezocht, maar wij zijn van mening dat het T-shirt of ondershirt niet alleen een functionele waarde heeft, maar ook een emotionele waarde heeft.

De emotionele waarde van een T-shirt

Beeld je het volgende voorbeeld in: stel je geeft de presentatie van je leven voor het hoger management, dan wil je er natuurlijk super goed uitzien in een mooi overhemd, maar de gehele presentatie kan in het water vallen als je jouw armen optilt en vervolgens ziet het hoger management gigantische zweetvlekken onder je armen. Een T-shirt onder het overhemd biedt bescherming voor deze situaties. Dit is het emotionele waarde aspect van een T-shirt onder het overhemd. 

De functionele waarde van een T-shirt

De functionele waarde van het ondershirt kun je niet ontkennen. Lichaamssappen en lichaamsvlekken zijn niet bevorderlijk voor de kwaliteit van het overhemd. Denk hierbij aan gele vlekken onder het de oksels van het overhemd. Door het dragen van een T-shirt onder het overhemd, zorg je voor een extra laag bescherming tegen de absorptie. Tevens zorgt een T-shirt onder het overhemd in de winter voor extra isolatie. Een T-shirt houd je lichaamswarmte beter en langer vast. 

Wat voor soort T-shirt dien je onder het overhemd aan te trekken? 

Iedere man heeft meerdere T-shirts in kast liggen. Echter, niet elk T-shirt is geschikt om onder een overhemd te dragen. Het belangrijkste aan een T-shirt onder het overhemd is de kwaliteit, de pasvorm en het halstype. Een T-shirt dat zichtbaar is onder een overhemd wordt door veel mannen en vrouwen als niet stijlvol gezien. Door een T-shirt aan te trekken met bijvoorbeeld een V-hals kun je al een wereld van verschil uitmaken tussen stijlvol en niet stijlvol. 

Tevens dien je te letten op de kleur van het T-shirt. En dan vooral bij het dragen van witte overhemden. Veel mannen kiezen er voor om een wit T-shirt te dragen onder een wit overhemd. Dit is een grote modemisser. Een wit T-shirt onder een wit overhemd versterkt namelijk de kleur van het witte T-shirt. Je zult duidelijk de mouwen van het witte T-shirt zien. En dit is niet stijlvol. Het is aan te raden om bij een wit overhemd en grijs T-shirt aan te trekken. De kleur grijs contrasteert namelijk een stuk beter met de huid waardoor je het grijze T-shirt nauwelijks ziet. Helaas hebben witte overhemden de eigenschap dat ze doorschijnen - hier kun je helaas niks aan doen. 

Daarnaast dien je op de pasvorm te letten. Een T-shirt die nauw aansluit om het lichaam is beter te gebruiken dan ondershirt die wijd is. Wanneer je kiest om een wijd ondershirt te dragen, kun je sneller gaan transpireren. 

Dit artikel is een minigids hoe je het beste een T-shirt onder het overhemd kunt dragen. Wil je perfect zittende ondershirts hebben, kijk dan eens bij het merk ShirtsofCotton of Alan Red op de website overhemden.com. Of kies voor een mooi wit overhemd als deze aan vervanging toe is. 

Meer berichten