Chat riskja fiets – Van Raam wint Eurobike Gold award.
Chat riskja fiets – Van Raam wint Eurobike Gold award.

Van Raam Chat riksjafiets wint Eurobike Gold Award

  Zakelijk

Varsseveld - Op woensdag 4 september heeft Van Raam met haar nieuwste riksja transportfiets Chat de Eurobike Gold Award gewonnen.

De Eurobike Award is een van de toonaangevende internationale ontwerpprijzen voor bedrijven in de fietsindustrie. Nieuwe en innovatieve producten worden beoordeeld en geëvalueerd door een onafhankelijk panel van deskundige juryleden. De Chat is op de eerste plek geëindigd in de categorie LEV & (E-)Special Purpose Bikes.

Dit is niet de eerste keer dat een Van Raam fiets een award op de Eurobike heeft gewonnen. In 2011 won de GoCab fietstaxi ook al een award.

Samen met ongeveer 400 andere inzendingen streed Van Raam mee om een van de 43 begeerde awards, waarvan de Gold Award de hoogst haalbare award is. 
Doordat de award wordt toegekend door een belangeloze en onafhankelijk panel van deskundige juryleden, is de prijs een belangrijk hulpmiddel tijdens het overweeg- en koopproces van consumenten.
"Met de Eurobike Gold Award krijgen we de bevestiging dat onze riksja transportfiets genaamd de Chat van hoog niveau is op het gebied van productinnovatie, functionaliteit, kwaliteit en duurzaamheid. En op die internationale erkenning zijn we erg trots en blijft ons stimuleren om waardevolle fietsen te maken voor mensen met een beperking", aldus een woorvoerder.

Het jurycommentaar luidde als volgt: 'De riksjafiets Chat heeft een indrukwekkende kwaliteit van detail. We vonden het heel gemakkelijk om te rijden en hielden van het brede scala aan veiligheidsvoorzieningen, met name het goede zicht door de kap." 

Tijdens de persbijeenkomst van de Eurobike werd de Chat door hen ook gepositioneerd als een niche in de sterk groeiende cargofietsmarkt. Ook het vervoeren van personen kan op deze manier op een andere milieuvriendelijke wijze ingevuld worden.

De Riksja transportfiets Chat van Van Raam

De riksja fiets Chat is oorspronkelijk bedoeld om samen te fietsen met volwassenen en/of kinderen die niet meer zelfstandig aan het verkeer kunnen deelnemen. Een begeleider fietst met één of twee personen. De twee personen die als bijrijder mee gaan, zitten voorin naast elkaar in een speciaal ontworpen kuip waar design en ergonomie samen komen. De fiets kan ook ingezet worden als wapen tegen eenzaamheid voor ouderen. Samen met een begeleider kunnen ouderen en mensen die niet meer zelfstandig kunnen fitsen namelijk alsnog hun omgeving verkennen en weer de wind door hun haren voelen terwijl ze met elkaar kunnen kletsen ("Chatten").
De bestuurder zit achter deze kuip en heeft op deze manier overzicht op de weg, maar ook op de inzittenden.

De Van Raam riksja transportfiets is daarnaast geschikt voor een breed fietspubliek. Zo kunnen jonge gezinnen met deze sociale fiets gezellig, tijdens bijvoorbeeld een vakantie of familieweekend, eropuit trekken. Ook kan het vervoeren van mensen door verschillende partijen als een service worden ingezet om milieuvriendelijk personen op een middellange afstand te transporteren. Er kan hier gedacht worden aan fietstaxivervoer in een stad, dorp of park, transportservice bij hotels of ander recreatieve bedrijven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden