Alle deelnemers aan de Achterhoekse Duurzame Huizenroute waren duidelijk te herkennen. (foto: AGEM)
Alle deelnemers aan de Achterhoekse Duurzame Huizenroute waren duidelijk te herkennen. (foto: AGEM) (Foto: AGEM)

Succesvolle zesde editie Achterhoekse Duurzame Huizenroute

  Zakelijk

DOETINCHEM - Tijdens de zesde editie van de Achterhoekse Duurzame Huizenroute openden tweeëndertig duurzame woningen hun deuren open voor publiek. Opvallend was de gerichte interesse van de bezoekers.

Duurzaam wonen is een onderwerp waar steeds meer mensen mee bezig zijn. Dat is duidelijk terug te zien in de vragen van de bezoekers aan de Achterhoekse Duurzame Huizenroute.

Vorig jaar deden negentien deelnemers mee en mochten samen zo'n vierhonderd bezoekers verwelkomen. Dit jaar werd een nieuw record gevestigd met tweeëndertig deelnemende duurzame panden en ruim zevenhonderd bezoekers. Ook waren er dit jaar meer diverse panden te bekijken. Van tussenwoningen tot grote, vrijstaande nul-op-de-meter-woningen.

Het viel de woningeigenaren op dat bezoekers echt met hele gerichte vragen kwamen dit jaar. In voorgaande jaren was dit nog vooral algemene informatie. De meeste bezoekers gingen ook meerdere adressen langs en er werd door veel bezoekers gezegd dat het een goede manier was om inspiratie op te doen.

Op zaterdag 2 november 2019 zal het Energieloket van AGEM opnieuw de Achterhoekse Duurzame Huizenroute organiseren.

AGEM werkt met het Energieloket aan de verduurzaming van woningen in de Achterhoek. Een energieneutrale Achterhoek begint met besparen en het nemen van duurzaamheidsmaatregelen. Als leverancier van echt Achterhoekse energie zorgt AGEM er tevens voor dat lokaal opgewekte energie bij de Achterhoekers terecht komt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden