Ondernemer van de week: Wim en Gerrie van Landwinkel Luemes. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Wim en Gerrie van Landwinkel Luemes. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Tijdelijke Landwinkel redt Wim en Gerrie Luemes uit de brand

  Zakelijk

door Nick Moritz

Ulft - Het is al weer twee maanden geleden, maar de schrik zit nog in de benen. Wim en Gerrie Luemes tellen hun zegeningen nadat hun boerderij met Landwinkel tot de grond toe afbrandde. "De dertiende augustus zullen we niet snel vergeten. We hebben onszelf en de hond kunnen redden en dan heb je het ook gehad. De echte schrik en angst komen pas later, wanneer je beseft waaraan je bent ontsnapt. In de eerste weken na zo'n klap heb je er ook niet eens tijd voor, dan ben je veel te druk."

Die drukte is niet voor iets geweest. Binnen de kortste keren hadden Wim en Gerrie in de aardappelschuur een noodwinkel ingericht. Dat is nu voorbij. Zaterdag 13 oktober opende Landwinkel Luemes de tijdelijke winkel waarmee men vooruit kan tot de nieuwbouw van boerderij en winkel gereed is. "De schuur hebben we nu ook weer nodig voor de opslag van aardappels. Twee maanden lang is hier hard gewerkt om alles in orde te krijgen terwijl het werk op het veld ook gewoon doorging. In die periode hebben we trouwens veel zegeningen kunnen tellen. Het is fantastisch hoe iedereen met ons heeft meegeleefd en hoeveel hulp we hebben gehad. We zijn er iedereen, en zeker onze medewerkers, enorm dankbaar voor."

Wim en Gerrie kochten de boerderij aan 't Goor 59 in 1985. In eerste instantie puur voor de landbouw. Aardappels, aardbeien en appels waren de specialiteit. Al snel ging Gerrie aan huis van start met de verkoop van de eigen producten. "Ik vond dat leuk om te doen, vooral ook door het contact met de mensen. Het liep ook direct heel behoorlijk, we zitten hier natuurlijk op een mooi punt. Er kwamen ook mensen die vroegen of ze hun producten van eigen grond via mij konden verkopen. Zo is het balletje gaan rollen."

Het ondernemen zit Gerrie kennelijk in het bloed, al moet ze daar ook wel om lachen. "Ik heb in het begin vast niet alles goed gedaan. Je wordt door schade en schande wijs. Onderhandelingen met aanbieders liepen niet altijd even soepel. Sinds 2009 zijn we lid van de Landwinkel coöperatie en dat maakt de inkoop een stuk gemakkelijker. Het aanbod is er ook veel breder door geworden. De winkel was gewoon een succes en na de brand wisten we al vrij snel dat we door wilden gaan."

Over de nieuwbouw wordt al met een architect gesproken. Tot die tijd kan iedereen gewoon in de tijdelijke Landwinkel Luemes terecht.

Landwinkel Luemes

Het Goor 59 Ulft

0315-631536, 
landwinkel.nl/landwinkels/landwinkel-luemes-ulft

Meer berichten