Hetty Boerstal en Christina Spijkerman
Hetty Boerstal en Christina Spijkerman (Foto: Eveline Zuurbier)

Tien keer tijd voor balansen: het recept voor succes Unieke combinatietraining NLP en yoga

  Zakelijk

ULFT/REGIO - Op een vrije zondag kun je kiezen voor flink uitslapen, een boek lezen of gaan

wandelen om bij te komen. Een andere manier om ontspanning in hoofd en lijf te krijgen is de combinatie van NLP en yoga aangeboden krijgen in een NLP burn-out balans training.
Tien zondagochtenden zonder dat mensen iets van je vragen of van je verwachten. Een verlangen naar fitter, sterker en mentaal ruimte krijgen met als resultaat geen botsingen meer met ‘die ander’.

Hetty Boerstal van 'In & Outside Coaching en Training' uit Didam én Christina Spijkerman van 'Yoga van het Hart studio' in Ulft gaan in een samenwerking deze combi-training geven. NLP staat voor neuro linguïstisch programmeren,een methodiek dat je handvatten geeft om beter te communiceren.NLP leert je kijken naar de wereld om je heen en hoe je daarop reageert. Veelal reageer je uit emotie op iets.


Hetty Boerstal: 'Bij langdurige stress of erger bij een burn-out lopen gedachten, gedrag en de communicatie vast. Mensen blijven in hun denken hangen. De balans tussen geven en nemen, maar ook de balans tussen denken, voelen en doen is zoekgeraakt. Je loopt vast, raakt in een passieve houding met het gevoel geen grip meer te hebben op jouw leven. Door de NLP burn-out balans training wordt je bewust van deze patronen en emoties. “Ik geef je handvatten hoe je je gevoel kunt uiten zonder de ander te kwetsen en zonder zelf in moeilijkheden te raken door er mee te blijven zitten."

                                                                                                                

Yoga en NLP hebben veel raakvlakken. De keuze om samen te werken is een hele logische. Christina Spijkerman: "We spelen allebei met de mentale, emotionele en lichamelijke energie. Yoga vermindert de stressreactie met ademtechniek en bewegingsoefeningen. NLP stuurt het vele denken in een constructieve richting. De intentie van yoga is net als die van NLP positief in het hele doen en laten. Het verstijven bij angstgevoelens en vervolgens krampachtig reageren, transformeren we naar een gezonde dosis zelfvertrouwen. Je durft dan beter in je eigen kracht te zijn.”

“'Wanneer je goed in je vel zit ga je beter presteren'. De aangeboden combinatie NLP- en yogatrainingen zijn letterlijk 'een zinnige vrijetijdsbesteding' om jezelf te herpakken, ook als je geen burn-out hebt. Velen zijn niet wie ze willen zijn; het lukt hen niet zichzelf te zijn. Ze worden geleefd. Zitten in de modus van overleven. Door je te richten op wat je graag wil en niet op wat je niet graag wil, raak je met de aangereikte oefeningen NLP en yoga een boel ballast kwijt. 'Je zal zien dat na tien bijeenkomsten 'jouw eigen leven leiden' een stuk gemakkelijker gaat.”


De combinatietraining gebeurt in een prettige sfeer bij 'Yoga van het Hart studio' aan de Bongersstraat 26 in Ulft. De groep is klein, maximaal 10 personen zodat er voor elke deelnemer voldoende tijd en aandacht is.

Zondag 2 september is er om 10.30 uur in de yogastudio een informatiemorgen voor de tien keer een training voor jezelf.

Zie voor meer informatie www.inandoutside.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden