Christel Hetzel: "Bloemen en planten zijn heerlijk om mee te werken. Ze horen bij belangrijke momenten in het leven. Altijd weer mooi om samen met de klant iets passends uit te zoeken." Foto: Roel Kleinpenning
Christel Hetzel: "Bloemen en planten zijn heerlijk om mee te werken. Ze horen bij belangrijke momenten in het leven. Altijd weer mooi om samen met de klant iets passends uit te zoeken." Foto: Roel Kleinpenning (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Ondernemen met creativiteit en gevoel voor mensen

  Zakelijk

Volgend jaar viert Christel Hetzel haar twintigste jaar als zelfstandig ondernemer. Heel Varsseveld kent haar als de opgewekte vakvrouw bij 't Keyzertje Bloemen & Meer. Op 1 mei 1999 nam zij deze winkel over van de toenmalige eigenaren. Destijds was 't Keyzertje gevestigd aan het Kerkplein, zeven jaar geleden werd besloten te verhuizen naar de huidige locatie aan Borchgraven 10.

Door Nick Moritz

VARSSEVELD - "Ik was toen inmiddels moeder van twee kinderen, Sem en Wiep", vertelt Hetzel. "Het combineren van de eigen zaak en het gezin was in de nieuwe winkel gemakkelijker. In die periode hebben we ook besloten om ons nog meer te focussen op de bloemen en planten en minder op de verkoop van cadeaus. Samen met Rianne Jansen, die ook al bijna twintig jaar in dienst is, werk ik hier met veel plezier voor de klanten. Bloemen en planten zijn heerlijk om mee te werken. Ze horen bij belangrijke momenten in het leven. Altijd weer mooi om samen met de klant iets passends uit te zoeken voor geboorte, verjaardag of huwelijk. Het rouwwerk geeft op een heel andere manier een goed gevoel. Je leeft sterk met de mensen mee."

De creativiteit in het werken met bloemen en planten spreekt Christel Hetzel sterk aan. "Vroeger was het mijn droom om kapster te worden, ook een creatief beroep. Op school ontdekte ik het bloemschikken en dat is de opleiding waar ik al snel voor heb gekozen. In de praktijk komt daar de omgang met mensen bij. Samen met de klant vinden we het fleurigste boeket of de mooiste plant. Goed advies over kleuren of verzorging maken in een winkel als de onze het onderscheid. Dan spelen kennis van zaken en ervaring een belangrijke rol."

Hetzel voelt zich helemaal thuis in Varsseveld en in haar winkel. Ze geniet van het vertrouwde en vind het fijn haar klanten te kennen. "Natuurlijk komen er ook steeds nieuwe mensen in de winkel, maar de trouwe klantenkring leer je goed kennen. Ik vind het ook mooi dat de klanten zich hier thuis voelen. Sinds twee jaar hebben we een hond, Joep. Hij is een beetje een beeldmerk voor de winkel geworden. Er zijn zelfs klanten die Joep even knuffelen als ze in de winkel komen. We zijn er voor kwaliteit in bloemen en planten, maar we zijn er vooral voor de mensen."

Meer berichten