Ondernemer van de week: Niek en Wim Veenstra. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Niek en Wim Veenstra. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Ondernemer van de week: Opa Veenstra liep nog met de kruiwagen naar Bocholt

  Zakelijk

(door Nick Moritz)

Heelweg - De winkel 'Veenstra & zn.' te Heelweg is in een wijde regio bekend. Opa Veenstra verkocht er in 1932 al textiel. Kleinzoon Wim staat er alweer 47 jaar in de winkel en diens zoon Niek maakt in 2018 zijn tiende jaar vol. Een echte familiezaak dus, waar inmiddels toch zeven mensen werkzaam zijn. Kleding en schoenen vormen er de hoofdmoot. De gunstige prijzen en vooral het heerlijke karakter van de winkel zijn verder niet onbelangrijk.

Op een steenworp afstand van uitgaanscentrum De Radstake ligt Veenstra en zn. eigenlijk zo'n beetje in de Achterhoekse rimboe. Dat bevalt Wim en Niek Veenstra uitstekend. "Je leeft hier echt nog in een andere versnelling, lekker rustig. Onze winkel is zo langzamerhand wel uniek te noemen. We trekken misschien ook wel aparte klanten. Van jong tot oud en van boerenvolk tot chique de friemel. Dat maakt het karakter van onze winkel uit. Iedereen kan zich hier echt thuis voelen. Dat we ook nog eens een heel bijzonder assortiment in huis hebben maakt een bezoek extra aantrekkelijk."

Voor de Veenstra's is de winkel al vanaf het begin een manier van leven. Opa ging te voet naar Bocholt om er textiel in te kopen. In Nederland werd dat aan de boeren verkocht. "Grootvader ging nog met de kruiwagen op pad", verhaalt Wim Veenstra. "Vader pakte het anders aan. Hij schafte naast de winkel een wagen aan waarmee hij markten in de omgeving bezocht. Ik ben wel eens met hem mee geweest, maar ben zelf meer een jongen van de winkel. Die is door de jaren heen steeds verder uitgebreid."

Niek Veenstra is de vierde generatie die brood in de winkel ziet. "Jazeker hebben we hier een toekomst. Dit is een plek buiten de winkelcentra en dat heeft zijn eigen charme. Klanten komen hier met de auto en daar is voldoende plek voor. Met de eigen inkoop zorgen we voor een voorraad waarin voor iedereen iets te vinden is. In jeans, werkschoenen, petten en hoeden, schippersklompen, wandelschoenen en jassen hebben we een heel breed aanbod. We vinden het zelf leuk om het steeds net weer even anders dan anderen toe doen."

Veenstra & Zn, Rieteweg 4, Heelweg

www.veenstra-varsseveld.nl

Meer berichten