Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Beginners cursus wijn maken

  Zakelijk

SINDEREN - Het is weer herfst: een heerlijke tijd. Veel vruchten zijn rijp, tijd om te oogsten! Als je een flinke oogst hebt kun je de producten ook verwerken voor later. Maar wat zijn dan de mogelijkheden? Wel eens gedacht om zelf wijn te maken van vruchten als druiven, kwetsen, rozenbottels, appels, mirabellen of zelfs van pastinaak? Zelf wijn maken is leuk!

Op 5 oktober start bij NatuurlijkBUITEN in Sinderen een beginnerscursus ‘Wijn maken’. Cursisten leren de basisregels in 3 avonden. De cursus wordt gegeven door Aart Stans, hij zal vertellen welke vruchten of groenten een heerlijke wijn opleveren en welke materialen allemaal nodig zijn. Er wordt geleerd hoe een giststarter wordt gemaakt en hoe het hele gistingsproces verloopt. Maar ook het meten van het alcoholpercentage komt aan de orde, wanneer wijn klaar is om te bottelen en hoe men het beste wijn kan bewaren. Aart vertelt: ‘natuurlijk komen ook zaken aanbod als het belang van hygiënisch werken, versappingstechnieken en we keuren verschillende zelf gemaakte wijnen’.

De eerste cursusavond is donderdag 5 oktober a.s. om 19.30 uur bij NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, Sinderen. Voor meer informatie over deze praktische cursus of om u aan te melden kijkt u op: http://www.natuurlijkbuiten.nl/ of belt u met Anna Kemp of Aart Stans T 0315 236 794.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox