Arno Heersink: "Al van jongs af was trainen mijn passie." (foto: Roel Kleinpenning)
Arno Heersink: "Al van jongs af was trainen mijn passie." (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Arno Heersink gaat van twee naar één

  Sport

Varsseveld - Arno Heersink is de nieuwe hoofdtrainer van Sportclub Varsseveld. Hij is de opvolger van Jos Heutinck. Arno is geboren en getogen Varssevelder en hij voetbalde vele jaren in de selectie. Na zijn actieve loopbaan werd hij trainer van diverse clubs in de regio, maar hij was nog nooit hoofdcoach in zijn woonplaats. Daar komt nu verandering in.

door Marcel van Berkum

Tijdens het afgelopen seizoen was Arno Heersink trainer van het tweede elftal van SC Varsseveld. Het team presteerde prima en stond op de tweede plaats met nog alle kans op het kampioenschap, maar de coronamaatregelen gooiden roet in het eten en de competitie werd niet afgemaakt. Het eerste elftal deed het beduidend minder. De hoofdmacht stond onderaan in 2e klasse I. Voor dit team was de komst van corona een geluk bij een ongeluk en werd degradatie voorkomen. Hoofdtrainer Jos Heutinck gaf aan na twee seizoenen zijn contract niet te verlengen en het bestuur van Varsseveld vond zijn opvolging in eigen huis en besloot Arno Heersink te promoveren van twee naar één.

Passie

"Ik heb in Varsseveld in het eerste gevoetbald, maar had vaak geen basisplaats", vertelt de 59-jarige Varssevelder eerlijk. "Al van jongs af was trainen mijn passie." Hij begon op jonge leeftijd met het trainen van de D-jeugd en tot en met de O19 heeft hij alle jeugdteams in Varsseveld getraind. In die periode was hij ook nog enkele maanden interim voor hoofdtrainer Andries Ulderink, die tijdens het seizoen vertrok. Op voorspraak van Toon Beijer werd hij jeugdtrainer van De Graafschap en daarna volgde een ris clubs waar Arno hoofdcoach was zoals DZSV, Witkampers, AD'69 en MvR. "Toen Varsseveld mij vóór het afgelopen seizoen benaderde om het tweede elftal te trainen heb ik wel even getwijfeld, omdat ik lang hoofdcoach was, maar het bestuur vertelde mij meteen erbij dat als Jos Heutinck zijn contract niet zou verlengen ik zeker kandidaat zou zijn als zijn opvolger." En zo geschiedde. Al was het geen uitgemaakte zaak. "Ik was één van de twee kandidaten en heb gewoon een sollicitatiegesprek moeten houden."

Wens

Nu gaat dus een langgekoesterde wens in vervulling. Hoofdtrainer bij zijn cluppie. Heersink legt de lat niet hoog na het afgelopen seizoen. "Handhaven in de tweede klasse is het uitgangspunt. Wij raken drie selectiespelers kwijt en er komen enkele spelers van elders en jeugdspelers van O19 bij. Wij nemen alleen spelers van buitenaf aan die een binding met Varsseveld hebben." Hij kent de club natuurlijk van haver tot gort, maar zal ook gewoon op prestaties worden afgerekend. Arno gaat veel samenwerken met Herman Duyn, de nieuwe oefenmeester van het tweede elftal. Hij heeft er inmiddels al enkele trainingen met de nieuwe groep op zitten, maar partijtjes spelen mag nog niet. "Maar laten we straks eerst maar eens wedstrijden spelen. We hebben enkele oefenwedstrijden gepland, maar het is onduidelijk of die door kunnen gaan."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden