Wouter Mecking (links) en Cas Jansen.
Wouter Mecking (links) en Cas Jansen. (Foto: Roel Kleinpenning)
Gouden Schoen

'Cas verdient Gouden Schoen'

  Sport

Ulft - Een uitstekend seizoen, dat abrupt ten einde kwam, maar toch nog eindigde met een happy end. Dat is een notendop de voetbaljaargang van Ajax Breedenbroek en in het bijzonder spits Cas Jansen (21).

door Martijn Kraan

Jansen werd topscorer van Oude IJsselstreek - op het moment dat vanwege de coronacrisis de competitie werd afgebroken stond de aanvaller op 25 treffers - en kreeg daarom de Gouden Schoen overhandigd. Wouter Mecking van Mecking's Sportshop, die deze topscorerscompetitie in samenwerking met deze krant mogelijk maakt, noemt de bokaal voor Jansen meer dan verdiend. "We hebben getwijfeld: reiken we de Gouden Schoen wel of niet uit? Maar er is geen discussie mogelijk dat Cas hem ruimschoots verdient."

"Ik had het seizoen graag afgemaakt", stelt de winnaar. "Het hele seizoen draaiden we lekker. Een heel nieuw en jong elftal, met bijna allemaal jongens uit de A-jeugd, echt een vriendenteam. Jongens ook die heel veel voetbal in de ploeg hebben gebracht. Voor een spits is dat erg fijn."

Dat blijkt ook uit de cijfers: 25 doelpunten uit 14 wedstrijden, dat is een imponerend moyenne. "Wekelijks hield ik de stand van de Gouden Schoen wel bij", lacht Jansen. "Het was spannend, want spelers uit hogere klassen krijgen een hogere weging als zij scoren."

Het einde van het seizoen kwam abrupt, maar de KNVB kende enkele weken later promotie toe aan vijfdeklasser Ajax B. "Raar om op die manier te promoveren, zonder feestje of wat dan ook. Maar het belangrijkst is dat we naar de vierde klasse gaan. Ik vind dat we daarvoor ook de ploeg hebben. De doelstelling? Daarover hebben we het nog niet gehad met trainer Edwin Frericks. Ik schat in dat er een stuk of drie, vier ploegen om de bovenste plaatsen gaan strijden en dat wij daaronder een goed figuur moeten kunnen slaan."

Check hier de eindstand van de Gouden Schoen en de winnaars van vorige edities.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden