Coronataart ter gelegenheid van de promotie. V.l.n.r.: Luuk Messink, Job Hendrixen, Rick Hakfoort en trainer Wolf Wannet.
Coronataart ter gelegenheid van de promotie. V.l.n.r.: Luuk Messink, Job Hendrixen, Rick Hakfoort en trainer Wolf Wannet. (Foto: j.freriks)

Gendringen weer derdeklasser

  Sport

Gendringen - VV Gendringen 1 is gepromoveerd naar de derde klasse. Na één seizoen in de vierde klasse keren de rood-witten weer terug.

Na een sterk seizoen met 13 winstpartijen, 2 gelijke spelen, 2 verliespartijen én een periodetitel op zak stond het vlaggenschip van Gendringen bijna het hele seizoen bovenaan. Ruim 48 doelpunten gescoord en slechts 14 tegen.

Het zag er zeker naar uit dat het team dit vol ging houden tot het eind van het seizoen toen daar plots het coronavirus het seizoen abrupt beëindigde.

Na een oproep van de KNVB heeft de vereniging een verzoek ingediend om tóch te promoveren, dat – op basis van de uitstekende resultaten – werd ingewilligd.

"Ergens voelt het erg dubbel" geeft aanvoerder Job Hendrixen aan. "Want we hadden het graag na een laatste fluitsignaal op het veld gevierd."

Meer berichten