Begonnen in de vijfde klasse bij Ulftse Boys is Roel Gebbinck uitgegroeid tot vaste waarde bij hoofdklasser Silvolde. Foto Iris Epping
Begonnen in de vijfde klasse bij Ulftse Boys is Roel Gebbinck uitgegroeid tot vaste waarde bij hoofdklasser Silvolde. Foto Iris Epping (Foto: Iris Epping)

'Zeker goed genoeg voor hoofdklasse'

  Sport

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema’s ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

Naam Roel Gebbinck

Woonplaats Ulft

Geboortedatum 13 februari 1995

door Roel Tomassen


1. Club en positie Dit is mijn derde seizoen bij Silvolde, hiervoor speelde ik zes jaar bij Ulftse Boys. Dit seizoen sta ik meestal rechtsbuiten. Trainer Dennis van Beukering vindt dat het beste voor het team. Als het aan mijzelf ligt, speel ik op tien. Diepgang is mijn kracht. Met mijn loopvermogen kan ik over aanvallers heen klappen.
2. Familie Samen met mijn broertje Stijn woon ik bij onze ouders. Lidy en Marco. Mijn zus Anke woont samen met haar vriend. Met Jolijn heb ik vijf jaar een relatie.
3. Beroep Online marketeer bij DTC Media, een marketingbedrijf voor dealers en importeurs. Dikke kans dat een auto-advertentie die je op Facebook of Instagram ziet van ons is. Het is hard werken, maar ik hou van gas geven.
4. Muziek Spaanstalige muziek. Op Spotify luister ik vaak naar een baila reggaeton playlist. Hiphop en Nederlandstalige kroegmuziek is ook lekker.
5. Hoogte- en dieptepunt Met Brasil’77 speelden we in de zaal twee jaar op het een na hoogste niveau. Daar ben ik trots op, want we zijn een vriendenploeg. De titel met Ulftse Boys in de vijfde klasse was op het veld mijn hoogtepunt. Niels Schweckhorst van GWVV won met 38 treffers de Gouden Schoen, maar met 33 doelpunten kwam ik in de buurt. Mijn dieptepunt waren de duels met Silvolde tegen Goes. Eerst stonden we op het randje van promotie naar de Derde Divisie. We hadden Goes schaakmat gespeeld, maar helaas miste Roy Bouwman een strafschop. Ook dit seizoen versloeg Goes ons nipt, waardoor we een duel in de KNVB Beker tegen SC Cambuur misliepen.
6. Beste speler Donny van de Beek. Hij heeft weinig balcontacten, maar is dodelijk effectief. In het amateurvoetbal was Alexander Tempels geweldig. Hij zat vol energie, dat werkte aanstekelijk. Deed hij niet mee, dan merkte je dat.
7. Televisie Na werken heb ik ’s avonds weinig behoefte aan tv-kijken. Op straat een potje voetballen, doe ik in mijn vrije tijd het liefst.
8. Social media Als ik thuis ben, heb ik weinig zin om weer naar een beeldscherm te staren. Snapchat is nog het leukst, omdat dat dom grappen is.
9. Angst Een mindere gezondheid van mensen om mij heen. Zeker in deze onzekere tijden. Op voetbalgebied vrees ik de periode rond mijn dertigste. Als mijn hoofd nog wil, maar het fysiek minder zal zijn.
10. Vakantie Met gezin en aanhang gaan we elk jaar naar een huisje aan het strand in Tarragona, Spanje. Beachvoetballen met een biertje erbij, heerlijk.
11. Ambitie We hebben het zwaar, staan net boven de rode streep. De gouden generatie maakt plaats voor een nieuwe generatie. Zo’n overgang is altijd moeilijk. Toch heb ik er vertrouwen in. Wij hebben karakter en zijn zeker goed genoeg voor de hoofdklasse.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden