Daan Sanders, Evi ten Have en Aron Sanders.
Daan Sanders, Evi ten Have en Aron Sanders. (Foto: PR Hercules)

Hercules trapt af in 'jeugd-eredivisie'

  Sport

TERBORG – Het hoogste jeugdteam van Hercules trapt zaterdag 25 januari in de Kampioensgroep met een thuiswedstrijd tegen Smash (H)’70 uit Hattem. De aanvang in de tafeltennishal aan de Bosboomstraat in Terborg is om 14.00 uur. De winnaar aan het eind van deze competitie mag zich Nederlands teamkampioen bij de jeugd noemen.

Hercules jeugd 1, bestaande uit Evi ten Have en de tweeling Daan en Aron Sanders, werd in de afgelopen najaarscompetitie 1e in Landelijk A, groep A. Dat leverde - samen met de nummers 2 en 3 Swift en Hutaf - automatisch een plek op in de Kampioenspoule die aan het eind van het seizoen de Nederlands kampioen bij de jeugd moet opleveren.

SKF grootste concurrent

In die kampioenspoule heeft Hercules een aantal geduchte tegenstanders waarvan SKF uit Veenendaal op papier de sterkste opponent is. Dat team heeft onder meer Dani van Bergen in de gelederen, die als senior met dispensatie nog een jaar in de jeugdcompetitie mag uitkomen. Plus het grote talent Djen Bakx die vorig seizoen maar één verliespartij hoefde te incasseren. Maar ook Swift uit Deventer en Never Despair uit Den Bosch zijn enkele gevaarlijke concurrenten in de strijd om het landskampioenschap.

Het talentvolle Hercules-team zal dan ook zijn uiterste best doen om de prestatie van de Hercules-meisjes uit 1988 te evenaren. Dat team won in dat jaar voor het eerst en het laatst in de clubgeschiedenis tot nu toe het nationaal jeugdkampioenschap bij de meisjes. Dat team bestond destijds uit Esther Tanck, Jolanda van Amerongen (nu Van Londen) en Yvette van Aken. Laatstgenoemde is nu coach van het succesvolle team, terwijl Theo Sanders begeleider is.

Yvette van Aken: “ik ben nu al trots op het team. Met elkaar zijn ze in korte tijd door gestoomd naar het hoogst haalbare niveau in de jeugdcompetitie. Dit hebben ze bereikt door hun inzet, doorzettingsvermogen, gezelligheid en zeker ook door echt als team op te treden. Een super fijn team om coach van te zijn.”

Theo Sanders: “Fantastisch dat Hercules ook bij de jeugd op het hoogste niveau voor het landskampioenschap gaat. Het beloven prachtige wedstrijden te worden. We hopen daarbij op de steun van veel publiek.”

Eredivisie

Overigens hervat het 1e herenteam van Hercules zaterdag ook de competitie in de eredivisie bij de senioren. Dan staat de lastige uitwedstrijd tegen ProActiefTTHilversum op het programma.

Meer berichten