Vlnr. Jarno Bicker, Jorn Nijland (coach), Thijs Maas, Peer Striekwold, Aron Sanders, Daan Sanders en Evi ten Have.
Vlnr. Jarno Bicker, Jorn Nijland (coach), Thijs Maas, Peer Striekwold, Aron Sanders, Daan Sanders en Evi ten Have. (Foto: PR Hercules)

Hercules levert Gelders jeugdkampioen

  Sport

Terborg - De Gelderse jeugdkampioenschappen tafeltennis waren zaterdag een groot succes voor Hercules. Met als klapper op de vuurpijl de Gelderse titel voor Daan Sanders in de hoogste klasse: junioren AB.

Hercules toog met een groep van zeven spelers naar de Jan Massinkhal in Nijmegen om te strijden voor de Gelderse titels: Daan en Aron Sanders, Evi ten Have, Peer Striekwold, Thijs Maas, Lucas Masselink en Jarno Bicker. Zij kregen ondersteuning van maar liefst vijf coaches in de personen van Theo Sanders, Yvette van Aken, Jorn Nijland, Mike Masselink en Erik Kruisselbrink. En of het daar aan lag is niet precies te achterhalen, maar het succes loog er niet om.

Gouddelver

Daan Sanders toonde zich de grootste gouddelver door zowel de Junioren AB-klasse als het dubbelspel met tweelingbroer Aron voor zich op te eisen. Daarbij werd Daan ook nog eens tweede in de Open 1-klasse, waarbij hij met Djen Bakx (SKF) dezelfde speler moest feliciteren. Alle finales waren, hoewel erg laat, zeer het aanzien waard met schitterende technische en tactische staaltjes van beide kanten. Tot groot genoegen van de overige Hercules-spelers die op de tribune hartstochtelijk meeleefden. Waar Daan in de juniorenklasse nog met 3-0 te sterk was, was Djen dat met 3-2 in de open klasse.

Dat biedt perspectief voor het komend seizoen waarin Hercules in de Kampioensklasse nog meerdere keren de degens zal kruisen met SKF in de strijd om het algeheel landskampioenschap bij de jeugd.

Nog meer prijswinnaars

Daarnaast vielen nog drie andere Hercules-spelers in de prijzen. Peer Striekwold deed zijn duit in het zakje met het winnen van de Junioren D-1 klasse, terwijl Jarno Bicker zilver won in de Junioren D-2 klasse. Thijs Maas liet zich niet onbetuigd door in de Kadetten D1-klasse met de hoogste eer te gaan strijken naar huis te gaan.

Meer berichten