Westendorp-routinier Michel Tieleman stoomt op met de bal aan de voet in het thuisduel tegen RKPSC. Bron: Westendorp
Westendorp-routinier Michel Tieleman stoomt op met de bal aan de voet in het thuisduel tegen RKPSC. Bron: Westendorp (Foto: Westendorp)

'Zo lang mogelijk in het eerste elftal'

  Sport

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema's ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

door Roel Tomassen

Naam
Woonplaats Westendorp
Geboortedatum 18 juli 1986

1. Club en positie Ooit een snelle rechtsbuiten, maar met 33 jaar ben ik niet zo'n loper meer. Ik ben verdedigende middenvelder bij Westendorp en de ervaren rot van de groep. Niet voor niets noemen teamgenoten mij opa.
2. Familie Mijn vrouw Linda en ik krijgen begin februari onze eerste kleine, een jongen. Hij groeit natuurlijk uit tot het nieuwe talent van Westendorp.
3. Beroep Field service engineer bij Sanovo uit Aalten. Wij maken eiersorteermachines voor over de hele wereld. Ik zit op de helpdesk. Soms ga ik nog naar het buitenland om klanten te trainen in bediening en onderhoud, maar niet meer zo vaak en zo ver weg als eerder.
4. Muziek Stevige rock. Ik luister graag naar Volbeat en Rammstein. Als festival mag de Zwarte Cross niet ontbreken.
5. Hoogte- en dieptepunt Een hoogtepunt... Foei, zo lang nadenken is niet goed, hè. Volgens mij heb ik met Zelos één keer nacompetitievoetbal gehaald. Een dieptepunt schiet mij sneller te binnen, helaas. Ik heb lang niet gevoetbald door een zware kruisbandblessure. Mijn revalidatie heeft zeker twee jaar geduurd. Ik begon weer te spelen in het derde van Zelos, maar dat was een gezelligheidsteam waarin ik mijn niveau niet haalde omdat we te weinig trainden. Dit is mijn tweede seizoen bij Westendorp. Vorig seizoen speelde ik in het tweede elftal, nu dus in het eerste elftal.
6. Beste speler Frenkie de Jong en Hakim Ziyech. Je mag mij een Ajax-supporter noemen, maar ik heb ook een seizoenskaart bij De Graafschap. Ik geniet ervan om bij thuisduels in de kantine onder de Spinnekop een biertje te drinken met mijn vader en broer.
7. Televisie De races van Max Verstappen in de Formule 1 volg ik trouw.
8. Social media Facebook, maar niet meer zo actief. Toen ik voor mijn werk nog de hele wereld over reisde, tagde ik waar ik was. Dat kon van Zuid-Afrika en China tot aan Nieuw-Zeeland zijn.
9. Angst Niet opnieuw een zware blessure krijgen, want dan is het klaar. Ik geniet van voetballen. Westendorp is een kleine maar leuke club. Wie net als ik nog competitief wil spelen: kom naar ons!
10. Vakantie Nieuw-Zeeland. De natuur is overweldigend en de mensen zijn gastvrij. Voor werk ben ik er al vijf keer geweest. Met mijn collega's heb ik tussen het werk door eens een prachtige roadtrip gedaan. Linda is ook al een keer overgekomen. Nieuw-Zeeland is 36 uur reizen meer dan waard.
11. Ambitie Zo lang mogelijk blijven spelen in het eerste elftal. Ik ben ontzettend fanatiek en ga er altijd vol voor. Soms lijkt het zelfs alsof ik fanatieker ben dan sommige jonge teamgenoten. Als iedereen het maximale geeft, kan Westendorp echt wat beter presteren in de vijfde klasse.

Meer berichten