Dione Housheer met de bokaal. (eigen foto)
Dione Housheer met de bokaal. (eigen foto) (Foto: Dione Housheer)

Wereldkampioen komt uit Ulft

  Sport

Ulft - Miljoenen Nederlanders zaten zondag begin van de middag met samengeknepen billen voor de tv of aan de radio gekluisterd. Zou het de Nederlandse handbaldames lukken om voor het eerst in de historie wereldkampioen te worden? Oranje flikte het, met in de gelederen de Ulftse Dione Housheer. 

In de finale bleef de 20-jarige Ulftse op de bank, maar dat neemt niet weg dat zij volwaardig onderdeel is van het winnende team en zich dus wereldkampioen mag noemen. Direct na de medailleceremonie had Dione contact met haar ouders Renate en Oscar, en stuurde hen uitgelaten foto's.

"We hebben de finale thuis gekeken, eerste helft met onze zoon Bjarne en zijn vriendin Puck. Maar hij moest op tijd naar SDOUC voor zijn wedstrijd. Onze jongste zoon Jairo vertrok op tijd naar sporthal IJsselweide om daar de wedstrijd met zijn team en de tegenstander te kijken. Zij hadden vooraf contact gehad en ingestemd om de wedstrijd wat later te laten starten zodat iedereen de finale kon kijken. Dus uiteindelijk zaten Oscar en ik alleen voor de tv", vertelt moeder Renate.

In eerste instantie hadden zij alle vertrouwen in de goede afloop en viel het met de spanning wel mee. "Maar de laatste tien minuten nam de spanning flink toe en zaten we ook niet meer zo rustig. De ontlading was groot nadat Lois de strafworp scoorde. Juichen en ook vol ongeloof zaten we op de bank dat ze het geflikt hadden."

Via Facetime had vader en moeder Housheer na afloop kort contact met hun dochter in Japan. "Ze was zo blij en vanaf de wisselbank was het niet meer te houden, zo spannend. Vanavond volgt er nog een feestje. Dinsdag al zeer vroeg in de ochtend landt het team op Schiphol. Daar zal nog door de bond iets georganiseerd worden. We wachten af wat het allemaal wordt en na bijna vier weken onderweg willen de meiden ook wel graag naar huis, voordat ze allemaal weer naar de club terug moeten."

Meer berichten