NVC-rechtsvoor Roel Hettinga (rechts) troeft zijn tegenstander af. Bron: Westendorp
NVC-rechtsvoor Roel Hettinga (rechts) troeft zijn tegenstander af. Bron: Westendorp (Foto: Westendorp)

'We eindigen boven Den Dam'

  Sport

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema's ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

Naam Roel Hettinga
Woonplaats Netterden
Geboortedatum 14 december 1998

door Roel Tomassen

1. Club en positie Rechtsvoor bij NVC. Ik ben een ouderwetse rechtsbuiten, die zijn mannetje buitenom passeert en dan een voorzet geeft.

2. Familie Ik woon met mijn broertje Bram bij onze ouders, Marc en Sandra. Onze zus Anouk woont in Hengelo. Mijn vriendin Isa komt uit Azewijn. Soms zorgt dat voor leuke plagerijtjes. Zeker rondom de derby's tussen NVC en Den Dam.

3. Beroep Ik werk bij loon- en grondverzetbedrijf Peters uit Herwen. Nadat ik er in de zomer mijn examenstage heb afgerond, mocht ik er blijven. Ik werk in dienst als chauffeur op de trekker en help mee bij tuinen aanleggen.

4. Muziek In de trekker luister ik naar Optimaal FM en Qmusic. Ook vind ik kermismuziek leuk. Met vrienden bezoek ik kermissen in de buurt. De Wiekense kermis en die in het Duitse Bocholt zijn het leukst.

5. Hoogte- en dieptepunt In de jeugd bij Ulftse Boys hebben we een geweldige uitwisseling gehad met een Spaans team. Wij leefden eerst een week bij de families van spelers daar. Ik merkte dat voetbal in Spanje nog belangrijker is dan bij ons. De Spanjaarden hebben ook een week bij ons geleefd. Wij hadden twee spelertjes in huis. Enorm leuk. Net als het afscheidsduel en –feest. Mijn dieptepunt beleefde ik vorig seizoen. Door een stage in Frankrijk ging het eerste half jaar aan mijn neus voorbij. Na de winterstop heb ik ook maar drie duels gespeeld. Door een ongeluk zat mijn hand vier maanden in het gips. Het was even de vraag of ik mijn werk nog kon doen. Gelukkig liep het goed af.

6. Beste speler Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Ik vind het knap dat jongens van mijn leeftijd zich al zo goed op de been houden op het hoogste niveau. Met Oranje gaan we een mooi EK tegemoet.

7. Televisie 's Avonds kijk ik naar series op Netflix. Welke series? Degenen die onder 'Populair' staan. Ook kijk ik naar Discovery Channel. Programma's met grote machines trekken mijn aandacht.

8. Social media Ik heb Facebook, Instagram en Snapchat. Puur omdat ik het leuk vind om te zien wat anderen doen.

9. Angst Hangt samen met mijn dieptepunt: een blessure waardoor ik nooit meer kan voetballen of zelfs werken.

10. Vakantie Met mijn vrienden was ik afgelopen zomer op Mallorca. We keken onze ogen uit: zon, zuipen en ziekenhuis. Haha, dat laatste natuurlijk niet. In Alicante en Dublin ben ik met mijn vriendin geweest. Trips om uit te rusten.

11. Ambitie We staan vrij onderaan in 5C, terwijl het doel de middenmoot is. Door blessures lukt dit niet. Vaak moeten spelers uit het tweede elftal meedoen. Als clubje is het roeien met de riemen die we hebben. Een doel op zich is om boven Den Dam te eindigen. Dat gaat zeker lukken.

Meer berichten