Eva Jansen scoort voor Vollverijs
Eva Jansen scoort voor Vollverijs (Foto: John Rabelink)

Dames Vollverijs gaan als een komeet tegen Halley

  Sport

Terborg - Met 'ingehuurde' versterking van Fleur Veerbeek(dames 2) en Lianne Vlug (dames 3) begon dames 1 van volleybalvereniging Vollverijs uit Terborg erg sterk tegen de dames uit Wehl.
Ondanks de vele afwezigen (Jet, Erica, Lisa en Sharine kampen met blessures) nam dames 1 in de 1e set een flinke voorsprong door een sterke service en dito blok: 17-9. Halley kon niet voorkomen dat onze dames onverstoord door gingen met punten scoren: 21-11.
Halley knokte zich echter terug in de wedstrijd. De passing van onze dames werd wat slordiger zodat de aanval niet meer overtuigend was: 23-21. Echter aan het eind van de set wisten de Terborgse dames de benodigde twee punten te scoren om de set binnen te slepen: 25-21.
De tweede set lieten de dames 1 zien een stuk sterker te zijn. Op de ranglijst had Halley 1 verliespunt minder maar dat kleine verschil was in deze set niet te zien. Vollverijs nam een 13-4 voorsprong. Via 19-10 was Halley deze set kansloos: 25-13.
Maar dat wil niet zeggen dat Halley zich gewonnen gaf. Ondanks de flinke voorsprong (23-15) kwam Halley goed terug in een fase dat dames 1 wel heel makkelijk de punten cadeau doet: 24-22. Dames 1 won uiteindelijk met 25-22 en dus een 3-0 voorsprong.

De 4e set is dan erg belangrijk om het echte verschil te maken.
Deze set ging het gelijk op. Dames 1 nam deze keer geen flinke voorsprong maar stond wel de gehele set 1 à 2 punten voor en dat ze toch scherp. Bij 19-19 nam Halley voor het eerst een voorsprong: 19-20. Maar dat was niet voldoende om de set te winnen. Een time-out van Halley kon niet voorkomen dat ook deze set door onze dames werd gewonnen: 25-21 en daarmee de wedstrijd.

Een 4-0 overwinning levert een mooie derde plaats op.

Meer berichten