De wedstrijdlopers moeten aan het eind van de route nog een dikke stam doorhakken en meenemen
De wedstrijdlopers moeten aan het eind van de route nog een dikke stam doorhakken en meenemen (Foto: Hugo Rijkse)

BAX survivalrun Gendringen

  Sport

Gendringen - Op zaterdag 1 zondag 2 februari wordt er weer door de bossen gerend, in de bomen geklommen en over de sloten gesprongen in het buitengebied van Gendringen/Voorst.

Ook dit jaar is het parcours weer een beetje aangepast om voor de deelnemers en publiek een mooi evenement weg te zetten.

Op zaterdag staan de 6 en 9 kilometer run op het programma, voor jeugd vanaf 8 jaar en volwassenen. Zondag wordt de 13 en 21 kilometer gelopen. Hier is net als voorgaande jaren ook weer een aparte categorie voor politiedeelnemers.

De start en finish is zoals afgelopen jaren bij Atletico ’73, vanuit daar lopen de deelnemers via Manege Diekshuus richting Engbergen. "We gaan dit heuvelachtige bosgebied optimaal benutten. Zo is er veel te zien voor de wandelende gezinnen en wordt dit een uitdagend stuk voor de survivalatleten", aldus de organisatie. "De langste afstanden gaan dit jaar weer helemaal naar de rotonde bij de Marmelhorst. Daar staan onderweg mooie (combinatie)hindernissen mede mogelijk gemaakt door Bruggink Sports Constructions op hen te wachten. Dit jaar zullen de lange afstandlopers het koude water ook weer moeten trotseren."

In samenwerking met Bax advocaten belastingkundigen wordt in 2021 ook een bedrijvenrun gehouden. Wie hiervoor wil gaan trainen, kan voor informatie kijken op www.survivalrunbond.nl.

Sponsoren en vrijwilligers kunnen zich melden via ssgvrijwilligers@gmail.com.

www.survivalgendringen.nl

Meer berichten