Michelle is de beste fietscrosster | Oude IJsselstreek Vizier


Michelle Wissing uit Ulft won de Nederlandse topcompetitie. (foto: Roel Kleinpenning)
Michelle Wissing uit Ulft won de Nederlandse topcompetitie. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Michelle is de beste fietscrosster

  Sport

Ulft - Michelle Wissing geldt binnen de Nederlandse BMX-wereld als een groot talent. De 15-jarige Ulftse won enkele weken geleden de Nederlandse topcompetitie. Zij wist over de 6 wedstrijden, die hiervoor meetellen, de meeste punten te behalen en werd zodoende overall winnares.

Niet voor het eerst is zij de beste in haar leeftijdscategorie. Op het afgelopen Wereldkampioenschap BMX in het Belgische Zolder werd zij onlangs, tussen alle internationale toprijders, verdienstelijk tiende. De passie voor snelheid en het fanatisme zat er al vroeg in bij de Ulftse BMX'ster. Ze heeft het niet van een vreemde, want vader Koen deed aan motor- en fietscross. Al op 4-jarige leeftijd jakkerde de kleine Michelle op een crossmotortje over de zandbulten in de buurt. Tot moeder er een stokje voor stak. Ze vond het te gevaarlijk en stelde voor om te gaan fietscrossen. Dat is tenslotte ook met een stoere helm op en elleboog- en kniestukken. Michelle werd lid van de IJsselcrossers en ging wedstrijden rijden. De afgelopen jaren stond bij het gezin Wissing heel veel in het teken van de sport van de jongste dochter, want serieus sport bedrijven betekent investeren. Van eind maart tot eind oktober is Michelle vier keer in de week weg voor training en wedstrijden ergens in Nederland. Ze heeft al enkele jaren een privé-trainer en sinds een jaar maakt Michelle deel uit van een Belgisch BMX sponsorteam." Dat scheelt financieel veel", zegt vader Koen. "Zo'n fietsje kost toch gauw 4000 euro."

Droom

Michelle zit in het examenjaar op Wesenthorst. Met school zijn er goede afspraken, zodat zij wel eens een uurtje eerder weg mag om op pad te gaan. Op de vraag wat haar grote droom is antwoordt zij stellig: "Deelname aan de Olympische Spelen in 2024."

Meer berichten