Marco Leerink strijdt zondag in Varsseveld bij Vamac om de streekcrosstitel. (Eigen foto)
Marco Leerink strijdt zondag in Varsseveld bij Vamac om de streekcrosstitel. (Eigen foto) (Foto: )

Vamac gastheer streekcrossfinale

  Sport

VARSSEVELD - Het starthek valt en tientallen motorcrossers zoeken de eerste haarspeldbocht, in gevecht met zichzelf, de concurrentie en de baan. Motorcrossvereniging Vamac in Varsseveld is dit weekwinde namelijk gastheer van een ONK-jeugd en de finale van de streekcross.

Circuit De Vennebulten aan de Twenteroute is het decor van de wedstrijden die dit weekeinde in Varsseveld gehouden worden. Een mooi circuit waar voor de deelnemers veel uitdaging in zit. Zaterdag is er het ONK-jeugd, zondag komen de streekcrossers in actie. Marco Leerink uit Halle kijkt ernaar uit om zondag in Varsseveld te rijden. "Het gaat namelijk goed dit seizoen, ik sta tweede in de tussenstand en er is nog van alles mogelijk."

Snelheid

De inwoner van Halle heeft vaak gereden op De Vennebulten. "Dat begon al toen ik in de jeugd reed, en later ook de woensdagavondcompetitie. Het is een mooie baan waar de snelheid lekker hoog ligt."

Leerink rijdt een 250cc 4takt-motor van het merk Husqvarna. "Daar rij ik volgend seizoen ook mee. Het bevalt hartstikke goed, het onderhoud wordt gedaan door Albert Mellendijk en dat is gewoon tiptop in orde."

De trainingen zijn beide dagen in de ochtend, aansluitend vinden de wedstrijden plaats.

Meer berichten