Kramp Run voegt RaceRun toe aan wedstrijdprogramma

  Sport

Varsseveld - Stichting Kramp Run Varsseveld is verheugd dit jaar de RaceRun aan haar programma toe te voegen. Sporten is belangrijk, ook voor mensen met een fysieke beperking. Hiervoor wil de Kramp Run zich sterk maken. Racerunners (alle leeftijden) gaan strijden tegen elkaar.

De Racerunners (volwassenen en kinderen) starten gezamenlijk bij de kerk. Het parcours bestaat uit een ronde om de kerk. Een ronde is 275 meter. De looptijd is maximaal 15 minuten. In deze tijd probeert de deelnemer zoveel mogelijk rondes om de kerk te lopen. Zover mogelijk komen is het grote doel. Een Racerunner is een driewiel-loopfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen en volwassenen kunnen zich hiermee voortbewegen door hard te lopen. Andere loopfietsen (zoals een A-linker) zijn ook toegestaan. Er zijn al verschillende trainingslocaties met Racerunners in de regio. Door de samenwerking met 'Achterhoek in Beweging', een initiatief van 8 Achterhoekse gemeenten en trainingsgroepen steunt de Kramp Run Racerunning in de Achterhoek.

De Kramp Run, een samenwerking tussen atletiekverenigingen ARGO Atletiek uit Doetinchem, Ava'70 uit Aalten en Atletico'73 uit Ulft wordt op zaterdag 7 september voor de negende keer gehouden.

Met de opbrengst van de BusinessRun ondersteunt de Kramp Run al jaren projecten van Kanjers voor Kanjers. Deze Achterhoekse stichting zet zich in voor kinderen voor wie sporten en spelen niet vanzelfsprekend is. Door de massale aanmeldingen vorig jaar van 108 businessteams kon een groot aantal projecten in 2018 worden gerealiseerd.

Men kan zich nu nog inschrijven voor de Kids- en JeugdRun, RecreantenRun, BusinessRun en de TopRun.

Informatie over de RaceRun: Susan Zweers, 06-52493677 of s.zweers3@chello.nl.

www.kramprunvarsseveld.nl.

Meer berichten