Kees van de Pavert (links) krijgt de Gouden Schoen overhandigd van Wouter Mecking. (foto: Roel Kleinpenning)
Kees van de Pavert (links) krijgt de Gouden Schoen overhandigd van Wouter Mecking. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Kees van de Pavert in illuster rijtje

  Sport

Ulft - "Je komt in een illuster rijtje." Lachend overhandigde Wouter Mecking van Mecking's Sport de Gouden Schoen aan Kees van de Pavert. De 24-jarige aanvaller van SDOUC is de eerste Ulftse winnaar die de bokaal in ontvangst mag nemen. Check hier de eindstand.

Mecking is vanaf dit seizoen de sponsoring van de bokaal over. Niet alleen de trofee, ook een mooie waardebon van de sportzaak werd overhandigd aan Van de Pavert. "Een mooie bekroning op een goed seizoen van mijn kant", concludeert die. "Ik heb veel doelpunten kunnen scoren en daarmee belangrijk kunnen zijn voor de ploeg. Helaas hebben we met SDOUC op het laatst alle kansen verspeeld om nacompetitie te halen. Na een moeizaam begin van het seizoen klommen we na de winterstop omhoog en deden we lang mee om het toetje. Helaas ging dat mis."

Volgend seizoen krijgt de Ulftse tweedeklasser er een aantal versterkingen bij. "Het doel is dan zeker om bovenin mee te draaien", stelt de inwoner van Varsselder.

Kees van de Pavert, die in principe rechtsbuiten als favoriete heeft maar ook op 10 of in de spits kan spelen, scoorde dit seizoen 18 doelpunten. Twee spelers, Cas de Neling (GWVV) en Mark Römer (NVC) scoorden vaker - respectievelijk 21 en 20 keer -, maar omdat zij uitkomen in lagere klassen worden hun doelpuntenaantallen lager gewogen. Scoren in de tweede klasse is immers moeilijker dan in de vijfde klasse.

Van de Pavert scoort al sinds zijn debuut in seizoen 2012-2013 aan de lopende band voor SDOUC, vrijwel alle jaren eindigde hij in de top-10. Vorig seizoen moest hij alleen Wout Blasman voor zich dulden. Saillant detail is dat Blasman komend jaar terugkeert naar Silvolde en dus lonkt ook een spannende strijd om de topscorerstitel. Van de Pavert lacht: "Ik zal er alles aan doen om de Gouden Schoen ook komend jaar te veroveren."

De vorige winnaars van de Gouden Schoen:

2007: Mike Geurtsen (NVC)
2008: Evert Römer (NVC)
2009: Evert Römer (NVC)
2010: Rick Bouwmeister (Silvolde)
2011: Kelvin Meijer (Gendringen)
2012: Mike Kraaijenbrink (Terborg)
2013: Kelvin Meijer (Gendringen)
2014: Alan Hermsen (Terborg)
2015: Kelvin Meijer (Gendringen)
2016: Niels Schweckhorst (GWVV)
2017: Kelvin Meijer (Gendringen)
2018: Wout Blasman (Silvolde)

Meer berichten