Prominenten aan de start tijdens Ronde van Ulft / Theo Overbeek Memorial

  Sport

Ulft - Een aantal wielerfanaten uit de Achterhoek houdt op donderdag 27 juni vanaf 18.00 uur een nieuwe wielerwedstrijd: de Ronde van Ulft. Deze ronde is een eerbetoon aan de in 2017 overleden wielerliefhebber, trainer en KNWU jurylid Theo Overbeek. Diverse oude en nieuwe bekenden staan aan de start van deze ronde.

Verschillende oude en nieuwe bekenden hebben aangegeven van start te gaan tijdens de prominenten wedstrijd. Voormalig touretappewinnaar Jelle Nijdam, maar ook bekende namen uit de regio zoals Thijs van Amerongen, Thom en Frank van Dulmen en Joris Nieuwenhuis gaan de strijd aan in het centrum van Ulft. Natuurlijk mag medeorganisator en renner bij Jumbo Visma, Koen Bouwman ook niet ontbreken. Daarnaast zullen ook wielervedetten waaronder Henk Lubberding en Willem de Ruiter aanwezig zijn. Al deze prominenten hebben voor of met Theo Overbeek mogen werken in de wielerwereld.

Iedereen is welkom langs het parcours. Voor muziek en gezelligheid wordt ook gezorgd.

De reden voor het organiseren van deze wedstrijd is een ongelukkige, maar wel bijzondere en persoonlijke. Het is een eerbetoon aan een clubicoon van RTV de Zwaluwen (Doetinchem), Theo Overbeek. Een deel van de organisatoren werd als jeugdrenner gecoacht, getraind en gemotiveerd door deze wielerfanaat. Theo, zelf afkomstig uit Ulft, heeft zich jarenlang met een groot hart ingezet voor de wielersport. Daarnaast was hij actief als KNWU jurylid.

Meer berichten