deelnemers 5 km (keerpunt)
deelnemers 5 km (keerpunt) (Foto: Vlassio Stefas)

7de editie Zwemtocht Oude IJssel

  Sport

Ulft - Na succesvolle eerdere edities, vindt op zondag 30 juni de zevende editie van Zwemtocht Oude IJssel plaats bij de DRU Cultuurfabriek in Ulft.
De zwemtocht is er voor alle zwemliefhebbers van 12 jaar en ouder, recreant of wedstrijdzwemmer. Zo vinden veel deelnemers het weer eens leuk om in de ‘Strang’ te zwemmen, net zoals ze dat vroeger deden. Deelnemers mogen de zwemslag gebruiken die ze prettig vinden, meestal borstcrawl, maar vaak ook schoolslag. Je zwemt elkaar niet in de weg, want er is ruimte genoeg. Deelnemers kunnen meedoen aan de 1000, 1500, 2500 en 5000 meter.
Afstanden & starttijden

1000 meter: 12:00 uur, 1500 meter: 12:50 uur, 2500 meter: 13:00 uur en 5000 meter: 12:45 uur.

Het parcours van de Zwemtocht Oude IJssel gaat ter hoogte van de bebouwde kom van Ulft heen en weer door de Oude IJssel. Langs driekwart van het traject ligt een fiets- annex voetpad. De drie kortste afstanden zijn voor de fietsende of wandelende toeschouwers geheel bereikbaar en te volgen en de 5000 meter voor driekwart. De start en finish zijn bij de Baileybrug, goed zichtbaar voor de toeschouwers. Extra pluspunt is de aanwezige ijssalon en een grand café met terras om de hoek.
De organisatie van de zwemtocht is in handen van de zwemclubs De Gendten uit Terborg en NDD uit Doetinchem. Het organisatiecomité wil de zwemtocht laagdrempelig houden, maar op de lange termijn gestaag het aantal deelnemers laten groeien. De Zwemtocht Oude IJssel is een begrip in de regio en in de zwem- en triathlonwereld geworden.
Hoewel de waterkwaliteit de laatste jaren enorm is verbeterd, is de Oude IJssel geen officieel zwemwater. Toch werkt het waterschap graag mee aan dit unieke evenement. Normaal gesproken is de watertemperatuur in de Oude IJssel eind juni prima zwembaar.
Meer informatie en inschrijven via www.zwemtochtoudeijssel.nl.

Meer berichten