In Nieuwegein wacht het team van Herm Aalders c.s. een hernieuwde confrontatie met Scyedam.
In Nieuwegein wacht het team van Herm Aalders c.s. een hernieuwde confrontatie met Scyedam. (Foto: Henk Hommes)

Hercules in Nieuwegein tegen Scyedam

  Sport

NIEUWEGEIN/TERBORG – De tafeltennissers van eredivisionist Hercules nemen het zaterdag 11 mei in de strijd tegen degradatie in Nieuwegein op tegen Scyedam. De wedstrijd in de hal van VTV begint om 14.00 uur.

Twee krappe nederlagen in de play-down tegen Avanti resulteerden in een extra wedstrijd voor Hercules om ook voor volgend seizoen een plek in de eredivisie veilig te stellen. De verliezer van het duel degradeert naar de 1e divisie, de winnaar speelt nog een beslissingswedstrijd op 18 mei tegen Tempo-Team, de Amsterdamse nr. 2 van de eindrangschikking in de eerste divisie van het afgelopen seizoen.

Overigens wordt de situatie nog iets gecompliceerder, c.q. positiever voor Hercules, aangezien zich een team terugtrekt uit de eredivisie. En in dit geval niet de minste want het betreft Itass DTK’70 dat vorig jaar nog landskampioen werd en nu nog in de race is om het kampioenschap te prolongeren. Oorzaak voor het terugtrekken is het stoppen van de hoofdsponsor.

Jamshid Sedigh komt

Hercules mag zich het komend seizoen verheugen in de komst van Jamshid Sedigh, op dit moment actief bij eredivionist Salamanders uit Wateringen. De geboren Iranees woont in Velp en heeft in het recente verleden warme tafeltennisbanden gesmeed met het vriendenteam in Terborg, waar Jelle Bosman het bat aan de wilgen lijkt te hangen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden