Herm Aalders leed een uiterst krappe nederlaag tegen Steffen Greup.
Herm Aalders leed een uiterst krappe nederlaag tegen Steffen Greup. (Foto: Henk Hommes)

Geflatteerd verlies Hercules tegen Avanti

  Sport

TERBORG - De tafeltennissers van Hercules zijn de play-downs in de eredivisie tegen Avanti begonnen met een nederlaag. In de thuiswedstrijd in Terborg werd het zaterdag 1-3 in het voordeel van de ploeg uit Hazerswoude.

Martin Brinkhoff begon zaterdag goed namens Hercules met een overwinning op Frank Hollak. Vervolgens verloor Herm Aalders krap in vijf games van Steffen Greup en was Gerko Wiemer eenzelfde lot beschoren tegen Simon Goessens. Toen Greup ook te sterk bleek voor Brinkhoff was de 1-3 eindstand een feit. In de play-downs spelen de ploegen namelijk maximaal vijf partijen, tenzij een van de teams al eerder drie overwinningen heeft behaald.

Zaterdag mag Hercules het opnieuw proberen, maar dan uit in Hazerswoude. Dat wordt een pittige klus, maar mocht Hercules dan aan het langste eind trekken volgt er een derde wedstrijd. De algehele winnaar heeft zich gehandhaafd. De verliezer speelt twee duels tegen de verliezer van Salamanders – Scyedam. De eerste wedstrijd in Schiedam eindigde in een 0-5 uitoverwinning voor Salamanders.

Meer berichten