Jelle Bosman was zondag, evenals Martin Brinkhoff, goed voor één zege.
Jelle Bosman was zondag, evenals Martin Brinkhoff, goed voor één zege. (Foto: Henk Hommes)

Hercules start thuis tegen Avanti in play-downs

  Sport

TERBORG – Voor de tafeltennissers van Hercules staan de komende weken dé wedstrijden van de waarheid op het programma om handhaving in de eredivisie. Komende zaterdag wordt thuis tegen Avanti het spits afgebeten in de ‘play-downs’. De aanvang is om 17.00 uur.

De mannen van Hercules hebben de reguliere competitie in de nationale eredivisie zondag afgesloten met een 4-2 nederlaag bij landskampioen Itass DTK’70. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de ploeg uit Klazienaveen wel met een invaller aantrad. Ondanks die kleine nederlaag zijn de Terborgenaren uiteindelijk met vijf punten voorsprong nog ruim boven concurrent Scyedam op de ranglijst geëindigd. De ploeg uit Schiedam verloor in Zoetermeer kansloos met 6-0 tegen de Boer Taverzo.

Dankzij de zevende plek in de reguliere competitie staat Hercules nu een dubbele ontmoeting te wachten met de nummer zes op de ranglijst, Avanti. Een affiche die, naast spectaculair tafeltennis van het hoogste niveau, garant staat voor een felle sportieve strijd, getuige ook de onderlinge duels in de reguliere competitie die twee maal in een 3-3 gelijkspel eindigden.

Veel zal zaterdag dan ook afhangen van de ‘twaalfde man’, die naar verwachting in groten getale en luidkeels aanwezig zal zijn in de Bosboomhal in Terborg.

Meer berichten