Foto: Roel Kleinpenning

'Orion wil zich in Ulft zeker revancheren'

  Sport

Ulft - "Vergeleken met voorgaande jaren strijden we dit seizoen een keer niet tegen degradatie", werpt Thijs Bruntink een blik op de ranglijst in de Zondag 2e klasse I Oost. Hoewel de vierde plaats naar meer smaakt, zegt de centrale verdediger dat de Ulftenaren, die zondag 24 maart om 14.30 uur koploper SV Orion op bezoek krijgen, 'wel realistisch moeten zijn'.

door Maurits van Aalst

De stand op de ranglijst is ietwat vertekend - door enkele afgelastingen hebben niet alle ploegen evenveel wedstrijden gespeeld - maar met voor sommige clubs nog zeven of acht en andere nog negen of zelfs tien duels te gaan, kan worden gesteld dat de huidige top-4 in '2I' uitmaakt wie kampioen wordt: SV Orion uit Nijmegen, SV Spero uit Elst, SV DCS uit Zevenaar of SDOUC. "Stugge ploegen", zegt de 21-jarige Thijs Bruntink, die als eerstejaars A-junior onder Ron Olyslager debuteerde in het eerste elftal en onder Iwan Went een vaste waarde werd in het elftal. "Spero heeft een volwassen, degelijke ploeg, maar ik vind Orion het best voetballende team. Maar waar we van Spero verloren, wonnen we wél van Orion. Als ik eerlijk ben, hebben we in Nijmegen de punten (het werd 1-2, red.) wel enigszins gestolen; we waren niet heel veel beter en Orion zal zich in Ulft zeker willen revancheren."
Bruntink geeft aan dat ploegen die op 80 procent van hun niveau voor de dag komen, 'van niemand winnen' in deze klasse. "We moeten dus vol gas gaan", aldus de verdediger. "We hebben nu al meer punten dan vorig seizoen en mogen daar best trots op zijn. We hebben een relatief jonge ploeg en zijn ambitieus om de stap naar boven te zetten. We hebben in oefen- en bekerwedstrijden laten zien dat we ons met clubs uit de 1e klasse kunnen meten. Maar dan moeten we wel constanter gaan spelen. Want dat doen we niet en dat is wel een puntje bij ons. Goede wedstrijden worden afgewisseld met minder goede. Duels zoals tegen Warnsveldse Boys (van de rodelantaarndrager werd met 2-1 verloren, red.) mogen er gewoon niet meer tussen zitten."

Meer berichten