walking football
walking football (Foto: DZC '68)

60+ Voetbal in Gendringen en Megchelen

  Sport

Gendringen - Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een voetbalvorm voor 60-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn.

Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken of te blijven bij een vereniging.

Plezier maken, onder de mensen zijn en ook nog eens lekker bewegen. Dat is de gedachte achter OldStars walking football Achterhoek. In de afgelopen twee jaar zijn er al vele mooie walking football-initiatieven ontwikkeld in onze ACHTERHOEK.

Zo wordt er onder meer in Didam, Westendorp en Breedenbroek/Dinxperlo structureel walking football gespeeld.

Zes tegen zes, zonder keepers, wordt op een klein veldje rustig tegen een balletje getrapt. Er wordt niet gerend en buiten spel bestaat niet. Door samen te voetballen komen de deelnemers met elkaar in contact en blijven ze fitter.

ACHTERHOEK IN BEWEGING waar de gemeente Oude IJsselstreek ook in deel neemt wil graag clubs ondersteunen die Walking voetbal willen gaan opzetten

.Concreet betekent dit dat er voor 12 a 14 trainingen een gecertificeerde trainer Walking Football beschikbaar is. In die periode start hij/zij dus vanuit de club een nieuwe groep op, vanuit die groep zullen 1 a 2 mensen na de startperiode de training kunnen voortzetten. Voor deze vrijwillige trainers is tevens budget beschikbaar om een opleiding te volgen. Uiteraard kan een club er voor kiezen om na afloop van de pilot extern een trainer in te huren. VV GENDRINGEN wil graag mensen die WALKING FOOTBALLwillen gaan spelen faciliteren. Wij willen dit samen gaan doen met SVGG uit Megchelen.

Heb je belangstelling of wil je meer weten dan mailtje naar voorzitter@vvgendringen of een belletje naar John Freriks 06-223738. Snel dan een info bijeenkomst belegd worden waarna je snel op het veld zal staan.

Meer berichten