In actie tijdens de survival van vorig jaar. (foto: Hugo Rijkse)
In actie tijdens de survival van vorig jaar. (foto: Hugo Rijkse) (Foto: Sander Rijkse)

BAX-survivalrun van Gendringen vol vernieuwingen

  Sport

Gendringen - Misschien heb je ze al wel zien staan? De mooie bouwwerken langs de weg van Gendringen naar de Marmelhorst. Op 2 en 3 februari zullen ruim 1.500 deelnemers het parcours van de BAX-survivalrun proberen te overbruggen.

De Stichting Survival Gendringen heeft een nieuwe voorzitter. Ronny ter Horst neemt na ruim 20 jaar het bijltje over van Herbert Rougoor. Daarmee verandert ook het parcours weer een beetje en zullen de deelnemers een aantal andere hindernissen tegenkomen onderweg ten opzichte van vorige jaren.

Terug van weggeweest is het houthakken voor de wedstrijdlopers. Dit onderdeel kan nog wel eens bepalend zijn voor de eindstrijd.

Jeugd

Op zaterdag staat de jeugd vanaf 8 jaar aan de start. Daarnaast kunnen volwassen meedoen aan de korte wedstrijd of recreatief deelnemen. De route is wat aangepast en de hindernissen zijn anders ingedeeld. "Hierdoor hopen we dat de hindernissen beter passend zijn voor de allerkleinsten en het parcours toch uitdagend en mooi is voor de sterkere atleten. We zullen dit jaar meer gebruik maken van het heuvelachtige bos in Engbergen", meldt de organisatie.
Op zondag lopen de volwassenen de langere afstanden, 12 en 19 kilometer. De Lange Survival Run atleten lopen de zwaarste lus dubbel. "Ook in deze route zijn een aantal vernieuwingen toegepast. De postmanswalk waar vorig jaar bijna iedereen in het water dook is eruit gehaald. Maar er zijn nog wel een aantal hindernissen over het water waarbij de minder getrainde atleten het moeilijk zullen krijgen. De politie neemt ook deel aan onze run in een aparte categorie, herkenbaar aan de 'army green' shirtjes. Zij zullen individueel, in koppel of teamverband een 12 km lange strijd met zichzelf en hun collega's aangaan."
Zo'n groot evenement kan niet plaatsvinden zonder sponsoren en vrijwilligers. Wil je ons helpen, in welke zin van het woord dan ook, neem dan contact via de mail info@survivalgendringen.nl of het contactformulier op de site.

www.survivalgendringen.nl

Meer berichten