VV Gendringen-verdediger Tom Masselink (20): ‘We hebben een goed, jong team met heel veel potentie.’ (foto: Roel Kleinpenning)
VV Gendringen-verdediger Tom Masselink (20): ‘We hebben een goed, jong team met heel veel potentie.’ (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

'Geen noodklok. We gaan erop vooruit'

  Sport

door Maurits van Aalst

Gendringen - Waar de club de laatste vijf jaargangen in het linker rijtje eindigde en drie keer nacompetitie speelde om promotie naar de 2e klasse, kent VV Gendringen dit seizoen een moeizame start in de Zondag 3e klasse C Oost. Na een kwartet nederlagen in de eerste vier speelronden, pakten de rood-witten op de vijfde en zesde speeldag vier punten. De Gendringenaren, die daardoor elfde staan, nemen het zondag 4 november vanaf 14.00 uur thuis op tegen de nummer 4, het Arnhemse VDZ.

"Er zijn enkele goede en ervaren spelers vertrokken en we hebben nu een jonge groep, die nog aan dit niveau moet wennen", zegt Tom Masselink (20). Het vertrek van veel scorende spelers als Kelvin Meijer (naar Sportclub Silvolde) en Sander Kuiperij (naar het tweede elftal) - afgelopen seizoen samen goed voor 35 competitietreffers - laat zich volgens de verdediger van VV Gendringen voelen. De ploeg van het trainersduo Frank Lukassen en Rob Zeevalkink verloor van achtereenvolgens MASV (5-2), VV MvR (2-3), SV Grol (2-0) en SML (1-3). "We zijn zo fit mogelijk aan de competitie begonnen en gaan erop vooruit", voegt de jongste van de gebroeders Masselink - Peter (23) en Bart (22) spelen eveneens in het eerste - toe.
De stand op de ranglijst baart hem geen zorgen: "We luiden zeker niet de noodklok. We hebben een goed team met heel veel potentie." Tegen VDZ, dat afgelopen seizoen net onder Gendringen als zevende eindigde, hopen Masselink en zijn ploeggenoten de tweede zege van de jaargang uit het vuur te slepen. "Het zou top zijn als we deze wedstrijd kunnen winnen. Dan zouden we zondagmiddag maar zo achtste kunnen staan", aldus de verdediger, die ook regelmatig voor VV Gendringen 2 uitkomt.
Gendringen zal wel uit een ander vaatje moeten tappen, wil het zondag als winnaar van het veld stappen. "Uit tegen VV Ruurlo was het voor rust een slappe hap. Omdat Jeroen Kraan een paar ballen goed uit zijn doel hield, stonden we bij rust slechts met 1-0 achter en kwamen we met een misschien niet verdiende 1-1 weg."

Meer berichten