verschillende types kano's
verschillende types kano's (Foto: Loes van Nuland)

Ontdek de diversiteit van de kanosport bij RKV Het Anker!

  Sport

Ulft - Tijdens de Nationale Sportweek is het mogelijk om kennis te maken met kanovaren bij Roei- en Kano Vereniging Het Anker in Ulft. Heerlijk genieten op het water.

De kanoclinics in Ulft zijn op zondag 16 en 23 september van 10.00 uur tot 12.00 uur en op woensdag 19 en 26 september van 19.00 uur tot 20.30 uur.
De clinic in Doetinchem is op zaterdag 22 september tussen 11.00 uur en 13.00 uur vanaf de Bleek in Doetinchem. Meld je snel aan.

Tijdens de clinic leer je basisvaardigheden, zoals in- en uitstappen, vooruit en achteruit varen, aanmeren, remmen e.d. Ook letten we op de juiste vaarhouding om blessures te voorkomen. Ook leer je de verschillen tussen roeien, kanovaren en kayakken. Bij het kanovaren is het ook mogelijk om kennis te maken met kanopolo, vlakwatervaren en wildwatervaren.

Het enige wat je mee moet nemen is kleding die nat mag worden en een droge set kleding en een handdoek. Wij zorgen voor boten, peddels en zwemvesten. Minimale leeftijd 10 jaar zijn en zwemvaardig zijn.

Op iedere woensdagavond en zondagmorgen trainen we gezamenlijk op de Oude IJssel in Ulft. Het is een gezellige vereniging. De trainingen bestaan uit kanopolo, vlakwater- en wildwatervaren. Regelmatig gaat een aantal leden naar gebieden waar wildwatergevaren kan worden, we doen mee met kanopolowedstrijden en varen mooie en leuke kanotochten.

Wil je meer informatie of aanmelden voor 1 of meerdere clinics, bel met Rigo Heldoorn, voorzitter van de kanocommissie via 0610215368. Ons verenigingsgebouw vind je aan het Deurvorster Kerkpad in Ulft.

Meer berichten