Tennisser in actie tijdens de Special Olympics in Gendringen. (foto: Roel Kleinpenning)
Tennisser in actie tijdens de Special Olympics in Gendringen. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Foto: Roel Kleinpenning)

Hoge rapportcijfers voor de Special Olympics

  Sport

DOETINCHEM – De Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 zijn een groot succes geweest. Deelnemende verenigingen geven het evenement op 8, 9 en 10 juni het gemiddelde rapportcijfer 8,3. De openingsceremonie in stadion De Vijverberg krijgt zelfs een 9,3. Ook de overnachtingen in Special Olympics Dorp Marveld Recreatie in Groenlo worden met een 9 erg hoog beoordeeld. 
Dit blijkt uit de resultaten van een enquête die de organiserende stichting heeft verstuurd naar de 225 verenigingen die sporters hebben afgevaardigd naar het evenement. Liefst 173 van hen hebben gereageerd, wat neerkomt op een deelnemerspercentage van 77 procent. 

De Special Olympics Achterhoek was het grootste sportevenement in de geschiedenis van de regio. Liefst 2039 sporters met een verstandelijke beperking en 617 coaches kwamen in actie in het tweede weekeinde van juni. Er waren twintig takken van sport op 14 locaties in acht gemeenten. 
De deelnemende verenigingen hebben vragen gekregen over bijna dertig onderdelen van het evenement. Het regent hoge cijfers, onder meer over de accommodaties van de vijftien Achterhoekse verenigingen die als gastheer optraden (8,9). Maar er zijn ook minder succesvolle onderdelen, zoals het inschrijfsysteem dat voor problemen zorgde (6,5). Ook het busvervoer was op onderdelen voor verbetering vatbaar. 
Directeur Corine Berkel van de Stichting Special Olympics Nationale Spelen 2018 is opgetogen over de waardering van de deelnemende verenigingen. ,,We hadden al een heel goed gevoel over het evenement, deze resultaten bevestigen dat. Het blijkt dat we samen met onze professionals, vrijwilligers en verenigingen tot grote dingen in staat zijn in de Achterhoek. Kijk naar De Feestfabriek, die de openingsceremonie heeft geproduceerd. Kijk ook naar Marveld, dat heel hoog wordt gewaardeerd door onze sporters.'' 
Donderdagavond zijn de resultaten gepresenteerd aan de vele sponsors van het evenement. Daarbij was ook gedeputeerde Jan Markink van de provincie Gelderland, die de Special Olympics Achterhoek volop heeft gesteund. Ook de 
vrijwilligers, hoofdsponsoren Rabobank en Seesing Personeel en de Achterhoekse verenigingen zijn in het zonnetje gezet. 
 
 

Meer berichten