Met Trinko Keen, voormalig nr. 18 van de wereld, gaat Hercules het Europese avontuur aan.
Met Trinko Keen, voormalig nr. 18 van de wereld, gaat Hercules het Europese avontuur aan. (Foto: Henk Hommes)

Hercules gaat Europa in

  Sport

TERBORG - De glorietijd voor het Achterhoekse tafeltennis lijkt weer terug. Na ruim 20 jaar is er met Hercules opnieuw een club in geslaagd om Europa Cup te gaan spelen. De club uit Terborg werkt in het weekend van 29 en 30 september een vijfkamp af in Brussel om het hoofdtoernooi van de ETTU-cup te bereiken.

Hercules bleek afgelopen seizoen bepaald geen eendagsvlieg in de eredivisie. Het vriendenteam uit Terborg handhaafde zich keurig na een thriller in drie delen tegen Westa uit het Limburgse Wessem. Daarin bleek maar eens te meer dat de kracht van het team, naast de hechte band onderling en naast de teamspirit, zit in de verschillende speelstijlen die de Terborgse hoofdmacht in haar gelederen heeft.

Achterhoekse basis

Zo zijn Jelle Bosman en Jurgen Pastoors rasechte aanvallers die zich voornamelijk van krachtige topspinslagen bedienen. Martin Brinkhoff is de onnavolgbare materiaalspeler met aan een kant lange noppen, Herm Aalders de klassieke verdediger ver achter de tafel en Gerko Wiemer de ongekroonde koning van de forehand smash. Dat dreef uiteindelijk ook Westa, al jarenlang een vaste waarde in de eredivisie tot wanhoop.

Aalders, tevens voorzitter van de vereniging, uit Gaanderen en Pastoors uit Dinxperlo zorgen voor een stevige Achterhoekse basis in het team. Maar ook de rest van het team woont op een steenworp afstand met woonplaatsen als Arnhem en Zutphen.

De komst van oud-Europees topper Trinko Keen maakt de selectie voor het komend seizoen compleet. Met Keen in de gelederen durft Hercules ook het Europese avontuur aan. De Arnhemmer nam deel aan drie Olympische Spelen (1996, 2000 en 2004) en pakte eenmaal EK-zilver in het dubbelspel (2008) en driemaal EK-brons (1998: landenteams + enkelspel, 2002: dubbelspel).

Voormalig mondiaal nr. 1

Hercules treft in de Europa Cup naast gastheer Logis Auderghem uit Brussel, ook Türk Telekom Ankara Spor Club STK Libertas Marinkolor uit Kroatië en MSC Tennis Academy SCC Sumy uit Oekraïne. Bij Logis Auderghem staat daarbij oud nummer 1 van de wereld Jean-Michel Saive (inmiddels 48) onder contract. Met name Trinko Keen vocht in zijn carrière menig verbeten duel uit met deze sympathieke publieksspeler.

Hercules werkt op zaterdag drie wedstrijden af in Brussel op zondag 1. De brede selectie van zes man voor drie plekken in de opstelling maakt dat Hercules volop kan variëren in de opstelling.

Eredivisie

Maar voordat Hercules naar Brussel afreist werkt het eerst al twee wedstrijden af in de nationale Eredivisie. De Terborgenaren bijten daarin op zaterdag 15 september in een uitwedstrijd in Schiedam het spits af tegen concurrent Scyedam. Op zaterdag 22 september volgt daarna het eerste thuisduel tegen Avanti uit Hazerswoude. Aanvang in het eigen home aan de Bosboomstraat 24 in Terborg is om 17.00 uur.

Meer berichten