Voorzitter Tom Venhorst: "De laatste jaren is het aantal leden stabiel." (foto: Roel Kleinpenning)
Voorzitter Tom Venhorst: "De laatste jaren is het aantal leden stabiel." (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Volleybalbus komt naar Silvolde

  Sport

door Marcel van Berkum

Silvolde - Volleybalvereniging Vollverijs viert komend weekend feest. Niet alleen wordt het 60-jarig bestaan gevierd met een feestavond voor (oud-)leden en sponsoren, maar ook staat er zondagmiddag in Silvolde een volleybalbus met allerlei opblaasbare volleybalattracties waarop de jeugd tekeer kan gaan.

Het begon 60 jaar geleden in de serre van café van der Eem in Terborg. Daar werd volleybalvereniging Terborg opgericht. De eerste jaren waren marginaal met hooguit een vijftiental leden. Na een jaar of tien werd het professioneler. Twee teams gingen competitie spelen en er werd een heuse trainer aangetrokken. Er volgde een periode met een gestage groei van het ledental mede omdat volleyballers uit Silvolde en Ulft naar Terborg trokken. Het eerste damesteam kon zelfs worden samengesteld. De vereniging was steeds meer een streekclub geworden en de naam dekte niet meer de lading. In 1968 werd de club omgedoopt tot Vollverijs, volleybalvereniging IJsselstreek. Het hoogtepunt qua ledenaantal lag in de jaren 80 met zo'n 250 leden. "De laatste jaren is het aantal leden stabiel, zo'n 120", zegt Tom Venhorst. De Silvoldenaar is sinds 2014 voorzitter, speler van het tweede team en al vanaf zijn achtste lid.

Tegenwoordig heeft Vollverijs meer dames- dan herenteams. Vollverijs wil graag meer jeugd enthousiast maken voor volleybal en doet dat o.a. door het geven van proeftrainingen op basisscholen.

Jubileumweekend

Silvolde is het middelpunt van het jubileumfeest. Op zaterdagavond is er een feestavond in café 't Centrum. Op zondagmiddag vanaf 13.00 uur komt de JoinVolleybalTour van de Nevobo naar Silvolde. Het is een gepimpte volleybalbus met opblaasbare volleybalattracties. Leuk voor iedereen om actief met volleybal kennis te maken of volleybalskills te testen. Fun staat voorop en alle coole moves komen aan bod: smashen, springen, mikken, serveren, een set-up geven en passen. Uiteraard is er professionele begeleiding van Vollverijs-leden.

Meer berichten