Van links naar rechts: Dennis Venhorst, Luuk Heukshorst, Marloes Kapelle, Carlo Hakvoort, Monique Duenk en Roel Heukshorst.
Van links naar rechts: Dennis Venhorst, Luuk Heukshorst, Marloes Kapelle, Carlo Hakvoort, Monique Duenk en Roel Heukshorst. (Foto: Roel Kleinpenning)

Megchelse vrienden schreeuwen Kroatië naar halve finale

  Sport

Megchelen - Een WK zonder Oranje, dat is jammer, maar in Megchelen gingen ze niet bij de pakken neerzitten. Een groep vrienden besloot tijdens dit toernooi het elftal van Kroatië te steunen. Maarten Walhof nam het initiatief, maakte een groepsapp aan en binnen no-time waren vijftig kameraden aangesloten. Samen kijken zij elke wedstrijd bij Jan ter Voert in het café, de meeste gehuld in het karakteristieke rood-wit geblokt. Waarom Kroatië? "We wilden een outsider supporteren, dus niet een van de voor de hand liggende favorieten." Zaterdag zagen de Kroatische Megchelenaren hun favorieten na penalty's winnen en het dak ging eraf na de beslissende pingel van Ivan Rakitic. Woensdagavond de halve finale tegen Engeland: ongetwijfeld weer een volle bak.

Meer berichten