Silvolde tegen De Graafschap

  Sport

Silvolde - Op donderdag 12 juli speelt Sportclub Silvolde een oefenwedstrijd op het eigen sportpark tegen De Graafschap.

Het is de prijs, die de Silvoldenaren verdienden door het winnen van de Achterhoek Cup. Een deel van de recette is bestemd voor de clubkas. Het vergt veel inzet van de Silvoldse leden om op zo'n korte termijn deze spraakmakende wedstrijd te organiseren. Maar Silvolde heeft ervaring met de organisatie, want ook in 2014 werd deze bonuswedstrijd gespeeld.
Beide ploegen speelden na het afgelopen seizoen met wisselend succes nacompetitie voor promotie. De Graafschap promoveerde naar de eredivisie, terwijl de Silvoldse hoofdklasser nipt promotie naar de derde divisie misliep.
Spcl. Silvolde - De Graafschap is voor het publiek een smakelijk voorproefje van het nieuwe seizoen. De toeschouwers krijgen de kans om de nieuwe selecties aan het werk te zien.
Silvolde 1 is nog niet aan de voorbereiding voor het seizoen 2018/2019 begonnen. Zo zijn er spelers afwezig vanwege vakantie. Ook hoofdcoach Dennis van Beukering volgt het duel op zijn vakantieadres. Wel is er speciaal voor deze wedstrijd enkele keren getraind inclusief de nieuwe spelers, die uitsluitend uit de regio komen. Tegen De Graafschap maken bijvoorbeeld Kelvin Meijer, Maarten Cohen en Chiel ter Horst deel uit van de wedstrijdselectie.
De selectie van De Graafschap herbergt veel nieuwelingen. Hidde Jurjus en Ted van de Pavert keerden terug in Doetinchem.
De wedstrijd wordt gespeeld op donderdagavond 12 juli vanaf 19.00 uur op sportpark De Munsterman in Silvolde. De entree bedraagt 7,50 euro en tot 16 jaar 5 euro.
Sportclub Silvolde vraagt aan de bezoekers om zo min mogelijk van de auto gebruik te maken in verband met de beperkte parkeerruimte.

Meer berichten