Jet Scheuter, Annefleur Schoemaker en Lisa Tijhuis
Jet Scheuter, Annefleur Schoemaker en Lisa Tijhuis (Foto: Jolanda Tijhuis)

Acrogymnasten VGV behalen zilver bij Nederlands Kampioenschap

  Sport

Varsseveld - Op zaterdag 9 juni was Sporthal de Rusheuvel in Oss het podium voor het NK Acrogym D/E-niveau. Een bijzondere dag voor VGV Varsseveld, want voor het eerst in de geschiedenis van VGV mocht een acroteam het erepodium betreden. Lisa Tijhuis, Jet Scheuter en Annefleur Schoemaker wisten vol overtuiging de zilveren medaille binnen te slepen.

Met deze tweede plek in de categorie damesgroep E-senior kan het team terugkijken op een uiterst succesvol seizoen in een sterk deelnemersveld. Bij alle zes de wedstrijden richting het NK wisten zij een podiumplek te veroveren, met als resultaat drie gouden en drie zilveren medailles. Elke wedstrijd toonden zij de jury een stabiele en technische oefening en ook de NK oefening werd ondanks de zenuwen strak uitgevoerd.

In al de acht jaren waarin de discipline acrogym bij VGV wordt uitgevoerd zijn er flink wat teams afgereisd naar het NK, maar elke keer bleek het net niet genoeg voor een podiumplek. Afgelopen zaterdag kwamen er 121 teams in actie gedurende het NK en als enige van de deelnemende teams uit Gelderland wist VGV een podiumplek te behalen. Voor trainsters Anke Laurensse en Marij Striekwold dan ook een bijzondere afsluiting aangezien dit voor hen tevens de laatste wedstrijd was. Zij nemen afscheid van de groep en geven het stokje door aan twee nieuwe enthousiaste trainers.

Meer berichten