Angelique en Vlassio Stefas. (foto: Roel Kleinpenning)
Angelique en Vlassio Stefas. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Zesde editie Zwemtocht Oude IJssel

  Sport

door Marian Roerdinkholder

Ulft - "Ieder jaar is het spannend wat de watertemperatuur zal zijn. We kunnen alles organiseren, behalve het weer. We meten de temperatuur van het water continu en houden het weer nauwlettend in de gaten!" Op zondag 10 juni vindt in Ulft de zesde editie van de Zwemtocht Oude IJssel plaats. Ongeveer 200 zwemmers gaan te water in de Oude IJssel om een parcours tussen 500 en 5000 meter af te leggen. Zeven zwemmers zijn als deelnemer verbonden aan de Special Olympics.

Angelique Stefas, één van de organisatoren van de zwemtocht vertelt: "We organiseren de zwemtocht nu voor het zesde jaar. We zien dat het deelnemersaantal ieder jaar stijgt. De lange afstanden, zoals de 5000 meter, zijn populair bij de wedstrijdzwemmers. Maar recreanten zijn ook van harte uitgenodigd mee te doen. Deelnemers komen vanuit heel Nederland. We hebben zelfs al eens een deelnemer gehad uit Zuid-Afrika! We zouden het leuk vinden als er meer Ulftenaren meedoen. Alles mag, ook schoolzwemmen. De zwemtocht is toegankelijk voor iedereen, het is geen officiële wedstrijd. We hopen op een mooie tocht met prachtig weer!"

Special Olympics
In het kader van de Special Olympics nemen dit jaar zeven mensen met een verstandelijke beperking deel. Zij zwemmen 1000 meter en zijn te herkennen aan een fluorescerende groene muts. Voor de sporters van de Special Olympics is er een aparte officiële prijsuitreiking. Angelique: "Deze club vormt een prachtige aanvulling op de zwemtocht. We hebben wat moeten schuiven in de planning zodat de Special Olympics kunnen aansluiten. De zwemtocht vindt normaal gesproken in een ander weekend in juni plaats. Maar wij vinden het een eer dat wij dit voor hen mogen organiseren!" TV Gelderland maakt op zondag 10 juni TV-opnames voor het programma Gelderland Sport, dat als doel heeft mensen op een laagdrempelige manier aan het bewegen te krijgen.

Zwemtocht
De Zwemtocht Oude IJssel vindt plaats op zondag 10 juni in Ulft. De start en finish is bij de Baileybrug bij de DRU Cultuurfabriek. Om 12.00 uur gaan de eerste zwemmers te water voor de 1000 meter. Het startsein wordt gegeven door burgemeester Otwin van Dijk. Weerman Gerrit Vossers houdt volgens traditie een 'weerproatje'. Het zwemparcours is vanaf zes bruggen goed te bekijken en door de wandel- en fietspaden goed te volgen. Iedereen is van harte welkom te komen kijken. Inschrijven voor de zwemtocht is ook nog mogelijk.

Kijk voor meer informatie op de website www.zwemtochtoudeijssel.nl.

Meer berichten