De winst van Wim Kleiman in de Ronde van de Achterhoek 2017. Of het evenement dit jaar ook werd gehouden was een tijd onzeker, maar het komt er alsnog. Foto: Sportfoto.nl/Dick Soepenberg
De winst van Wim Kleiman in de Ronde van de Achterhoek 2017. Of het evenement dit jaar ook werd gehouden was een tijd onzeker, maar het komt er alsnog. Foto: Sportfoto.nl/Dick Soepenberg (Foto: Sportfoto.nl/Dick Soepenberg)

Tweede Achterhoekse ronde start in Groenlo

  Sport

De tweede editie van de hernieuwde Ronde van de Achterhoek start zondag 19 augustus in Groenlo en finisht net als in 2017 in Gendringen. Met dank aan de tussenkomst van de Gemeente Oude IJsselstreek, dat haar evenementensubsidie bijdraagt vanwege de finish in Gendringen, kan de wedstrijd toch doorgang vinden.

Groenlo - Het doorgaan van de koers stond namelijk op losse schroeven, nadat hoofdsponsor Rabobank en de gezamenlijke Achterhoekse gemeenten middels Achterhoek in Beweging afhaakten.

Flinke kluif

Met vrijwel alle topploegen met Nederlandse amateurs en semi-professionals aan de start, 20.000 toeschouwers langs het parcours en 100.000 mensen die de koers via Omroep Gelderland live zagen, was de eerste editie van de Ronde van de Achterhoek in 2017 volgens de organisatie een groot succes. Desalniettemin had zij er een flinke kluif aan om de koers ook dit jaar te kunnen organiseren. "Door het afhaken van de Rabobank en de samenwerkende Achterhoekse gemeenten, was het onmogelijk om de zaak rond te krijgen", aldus voorzitter Gerard van Balveren.

Er kwam echter redding. Van Balveren: "Gelukkige besefte het college van de gemeente Oude IJsselstreek dat regionale samenwerking ook middels deze sportmanifestatie uitgestraald kan worden. Zij stelden een garantiesubsidie beschikbaar uit gelden van de regionale samenwerking. Ook de gemeentes Oost Gelre, Aalten en Doetinchem hebben een bedrag beschikbaar gesteld."

Ook voor recreanten

De Ronde van de Achterhoek start 19 augustus in het centrum van Groenlo, vanaf de Markt. Diezelfde dag wordt ook het criterium Dwars deur Grolle verreden. Een dag eerder, op zaterdag 18 augustus, is de Ronde van de Achterhoek Toertocht voor recreanten. Kijk voor alle informatie op:

rondevandeachterhoek.nl

Meer berichten