Bernice Sangers veroverde vorige week de tweede plek bij een bodybuildingwedstrijd: “Ik snak naar chocola of een lekkere pizza... Máár nog heel even geduld. Nog één keer goed knallen.” (foto: Roel Kleinpenning)
Bernice Sangers veroverde vorige week de tweede plek bij een bodybuildingwedstrijd: “Ik snak naar chocola of een lekkere pizza... Máár nog heel even geduld. Nog één keer goed knallen.” (foto: Roel Kleinpenning)

Bernice succesvol bodybuildster

  Sport

(door Eline Doldersum)

SILVOLDE/GENDRINGEN - Waar de een iedere zondag op het voetbalveld staat, de ander elke dag op het paard klimt of de wandelschoenen aantrekt, beoefent de 30-jarige Bernice Sangers wel een heel bijzondere sport: bodybuilding.

Als ik Bernice de hand schud in de sportschool in Silvolde waar ze werkt als personal trainer van haar eigen bedrijf Bodify, kan ik me bijna niet voorstellen dat ze iets meer dan een week geleden in de finale stond van een bodybuilderswedstrijd in het Drentse Assen. "Als ik normale kleren draag, zie je het ook bijna niet hoor", lacht ze waarmee ze doelt op haar gespierde lichaam. Toch verhult de outfit van de Gendringse een spiermassa waar menig man jaloers op zal zijn.

Opoffering
 

Een lichaam waar een jaar keihard trainen aan vooraf is gegaan. "Ik sport al jaren heel fanatiek, maar vond het tijd voor een nieuwe uitdaging: meedoen aan de Enercup, een bodybuildingwedstrijd. Al is het zeker geen sport die je er even voor de lol bij doet. Het vergt heel veel van je. Zo train ik elke dag minimaal twee uur en volg ik een streng dieet waarbij ik alles wat ik eet nauwkeurig afweeg. Dat valt me nog steeds érg zwaar. Allereerst omdat ik als foodlover veel moet afslaan, maar ook omdat mijn sociale leven er enorm onder lijdt."

"Een barbecue, een avondje borrelen of gezellig uiteten zit er bijvoorbeeld niet meer in. Simpelweg omdat het eten vaak niet binnen mijn dieet past", vervolgt Bernice. "Al zijn we onlangs wel met de hele familie uit eten geweest ter gelegenheid van de verjaardag van mijn ouders. Dat was even puzzelen, maar uiteindelijk wist het restaurant een maaltijd te bereiden dat wel binnen mijn dieet paste. Ik geef toe: dat gaat ver en vergt tevens veel discipline, maar de teugels laten vieren was voor mij ook geen optie. Ik had immers een doel voor ogen."


Tweede plek

Een doel dat de sportieveling een week geleden wist te behalen door niet alleen de tweede prijs in de wacht te slepen, maar zich ook meteen te kwalificeren voor de volgende wedstrijd. "Ik had het totaal niet verwacht, maar het is natuurlijk super gaaf dat ik na mijn eerste wedstrijd meteen doorstoom naar een hoger niveau. Al heb ik geen adempauze en moet ik wel meteen weer door met mijn strakke regime." Over wat Bernice gaat doen als haar wedstrijd in november erop zit, is geen twijfel mogelijk. "Eten", lacht ze. "Ik snak naar chocola of een lekkere pizza … máár nog heel even geduld. Nog één keer goed knallen."

Meer berichten